Hansson inför genrepet: "Det är det viktigaste"

Publicerad: 2024-09-13
RBK HERR
Roger Hansson är frisk och blickar nu mot lördagens genrepet mot HV71.

Rögles huvudtränare Roger Hansson har blivit kvitt den förkylning som höll honom borta från tränarbänken i matchen mot IK Oskarshamn i tisdags. När Rögle imorgon åker till Jönköping för sista testet den här försäsongen vill han se ...

... Jag vill att vi gör en bra prestation. Det är det viktigaste. Gör vi det kommer vi också att se många grejer som vi vill åstadkomma. Det ligger där i, säger Hansson. 

I tisdagens drabbning borta mot Oskarshamn föll Rögle med 0-3 efter en match som lagkapten Anton Bengtsson kallade "frustrerande". Rögle var inte nöjda med insatsen, men har också identifierat vad som saknades. 

– Vi är alla medvetna om vad som fallerade i matchen i tisdags. Och det är påkopplingen. Så den behöver vi ha mot HV71. 

Förutom Hansson saknades också Axel Smeds (krasslig), Christoffer Rifalk (krasslig), Eric Bürger och Brady Ferguson (familj). Till genrepet mot HV är alla i truppen tillgängliga förutom Daniel Zaar (krasslig) och Ferguson. 

– Daniel Zaar är sjuk och spelar inte. Sedan har vi ett litet frågetecken på Brady Ferguson. Familjen fick tillökning i veckan och han får känna hur läget ligger där. Så ett klart nej-besked och ett frågetecken, säger Hansson.

Rögle har vunnit tre av fem träningsmatcher den här försäsongen och med bara en vecka kvar till SHL-premiären borta mot Färjestad hoppas Hansson på en bra prestation, och att laget bygger vidare på träningarna som varit efter matchen mot Oskarshamn. 

– Det har varit bra träningar tycker jag. Vi har haft lite sjukdomar och så, men i stora drag har det varit bra. Vi har haft mycket folk i träning och träningarna har varit bra, avslutar Hansson. 

Rögle BK
Huvudpartners
Statistikleverantör app