Derbyseger för Rögle Dam: "En riktig lagseger"

Publicerad: 2024-01-12
RBK DAM
Rögle fortsatt obesegrat i Dam HockeyAllsvenskan. På fredagskvällen kom fjärde raka segern tack vare en 2-1-seger borta mot Malmö.

Fyra matcher. Fyra segrar. HockeyAllsvenskan har minst sagt börjat bra för Rögles damer, som nu toppar tabellen och har satt sig i en bra sits för att ta sig till PlayOff. 

– Vi spelar på ett taktiskt sätt som vi inte gjort innan. Alla köpte in och spelade som vi ville idag. Vi visste att vi skulle vara tillbakapressade för Malmö spelar väldigt aggressivt. Vi visste att att vi skulle behöva ta vara på våra chanser, och det gjorde vi. Det var en riktig lagseger, säger Rögles huvudtränare Julius Bergkvist. 

Amalie Andersen och Megan Holzhuter gjorde Rögles mål. Alba Gonzalo gjorde 28 räddningar i matchen som spelades i Malmö Isstadion. 

– Hon gjorde några riktigt vassa räddningar idag. Hon fick hjälmen (internt matchenslirarpris) av tjejerna också. Det är viktigt att ha en målvakt som kan vinna matcher. Det är det väl var man än spelar. Det är ofta en målvakt som kan ta en långt. Alba gör en riktigt bra insats idag, men det är det många som gör, säger Bergkvist. 

Amalie Andersen öppnade målskyttet i den andra perioden. Med hjälp från Herborg Geirsdottir fick danskan pucken ur egen zon, åkte ikapp den i mittzon och transporterade den in i slottet. Väl där avlossade hon ett distinkt handledsskott som var otagbart för Malmös målvakt. 

Malmö kvitterade strax innan andra paus genom Siobhan Birch som från nära håll rakade in en retur från Alba Gonzalo. 

Rögle tog ledningen efter 9:38 av den tredje perioden genom Megan Holzhuter, som gjorde sitt fjärde mål i allsvenskan. Efter en vunnen tekning jobbade Emily Gustafson fram pucken framför mål där Holzhuter kunde stöta in ledningsmålet. 

Under resten av matchen fredade Rögle sitt mål och Malmö lyckades inte komma ikapp. Den fjärde raka segern var ett faktum. 

– Vi var trötta i slutet, men jag tycker faktiskt att vi orkar mer än Malmö idag. I slutet såg vi att de var ganska trötta, det var vi också, men vi orkade det där lilla extra. Vi spelade ändå en del offensivt i slutet, sista två minuterna, tycker jag. 

På söndag möts Malmö och Rögle igen. Då i Catena Arena. 

– Ja, dags igen. Vi laddar om för det. Vi får glädjas lite åt det nu på bussresan hem, sen är det bara att ladda om för ny match på söndag, avslutar Bergkvist.

Missa inte derbyt. HÄR köper du biljetter. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app