Alba Gonzalo förlänger med Rögle: "Jag är så stolt"

Publicerad: 2023-12-05
RBK DAM
Rögle och målvakten Alba Gonzalo har kommit överens om en kontraktsförläning. Gonzalo har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.

Alba Gonzalo kom till Rögle inför den här säsongen och skrev då på ett ettårskontrakt. Men redan nu förlänger spanjorskan över de två kommande åren (2025-26). 

– Jag är bara så glad att de gav mig en chans att skriva ett tvåårskontrakt. Jag är så stolt över att vara en del av den här organisationen. Jag var lite nervös när jag skrev på i våras eftersom det var ett helt nytt lag, men efter bara en månad kände jag bara "wow, det här är nog den bästa klubb och organisation jag varit i", säger Gonzalo. 

– Alla här är så snälla. Och det gör att alla vill skriva på. Det är inte bara jag, alla är så glada över att vara i klubben. 

Den här säsongen har Alba Gonzalo en räddningsprocent på 92,5 och ett snitt på 2,04 insläppta mål per match. Hennes räddningsprocent är bäst i DamEttan Södra av de målvakter som spelat i minst åtta matcher. Att skriva nytt kontrakt redan nu ger en trygghet menar hon. 

– Som hockeyspelare är man alltid lite nervös över vad man ska göra kommande år. Det påverkar en även om man inte vill tänka på det. Det ger mig ett lugn att coacherna litar på mig, säger Alba. 

Rögles huvudtränare och tillförordnade sportchef Julius Bergkvist säger så här om kontraktsförlängningen.

– I Alba har vi en spelare som kan vinna matcher åt oss. Hon är en av NDHL:s bästa målvakter och den tävlings- och träningsmentalitet hon har är precis vad vi letar efter i våra spelare. Hon har utvecklats mycket det här hösten tillsammans med vår målvaktstränare Simon Nilsson. Fortsätter hon jobba så här kommer hon bli ännu bättre. Vi är väldigt glada över att Alba valt att stanna hos oss i ytterligare två säsonger. 

Tidigare under sin karriär har Alba Gonzalo representerat HV71 och Södertälje på svensk mark. Hon har också flera landskamper för det spanska landslaget på sitt CV. Nu fortsätter hon i Rögle som har som målsättning att vara ett SDHL lag säsongen inom tre år.

– Det är inte långt borta. Det är ett väldigt ungt lag, men alla jobbar så hårt varje dag. Det kanske inte blir i år, men det kan bli tidigare än vi trott. Vi jobbar väldigt hårt, säger Gonzalo. 


Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app