Sex perioder krävdes - Rögle har matchboll

Publicerad: 2024-03-25
Det skulle krävas sex perioder för att skilja Rögle och Färjestad åt. Till slut kunde Röglebacken Michael Kapla avgöra.
– En mix av glädje och lättnad, säger matchhjälten efter 3-2-segern.

Efter 108 minuter och 39 sekunder kom det äntligen. Det där avgörandet. Michael Kapla drog till och pucken letade sig in. Där med skaffade sig Rögle matchboll i kvartsfinalen mot Färjestad.

Hur kändes det att se pucken gå in?

– En mix av glädje och lättnad. Det kändes otroligt. Sättet vi kämpade genom hela matchen och att vi lyckas vinna matchen. Det kändes såklart skönt att få göra målet men det kunde varit vem som helst av oss. En väldigt viktig seger, säger Michael Kapla.

Hur är det att spela så länge?

– Det handlar mest om det mentala. Man kan ändå lyckas hålla dig fokuserad även om man är lite trött. Det lyckades vi bra med idag. Vi höll oss till planen och höll det enkelt.

Hur mycket lättare är det att kliva upp imorgon efter detta?

– Det kommer vara mycket lättare. Att spela sex perioder hockey och inte vinna hade känts otroligt tufft.

Det blev en helt mållös första period där båda lagen skapade några heta chanser framåt.

I mitten av andra perioden skulle det börja hända grejer.

Färjestad inledde med att ta ledningen genom David Tomasek. Men det skulle inte dröja länge innan Rögle svarade.

Vi har sett den förr. Vi behöver bara gå tillbaka till förra matchen mot Färjestad. Dennis Everberg fick pucken bredvid Carl Lindbom i Färjestadmålet, skickade över pucken till lekkamraten Daniel Zaar som rakade in kvitteringen. Målet kom i numerärt överläge.

Bara drygt två minuter senare var det dags på nytt. Rodrigo Abols stormade fram i ensam manér och tryckte in 2-1. Även det i powerplay.

Gästerna kom tillbaka i den trejde period när Lucas Forsell tog saken i egna händer. Inget avgörande föll efter tre spelade perioden och förlängning väntade. Även där skulle det dröja innan det gick att skilja lagen åt.

Pizza levererades in till omklädningsrummet för att fylla på depåerna inför den femte perioden.

Som ni redan har läst där uppe. Efter 108 minuter kunde avgörandet falla. Nu väntar ytterligare en hemmamatch på onsdag.