Anton Bengtssons milstolpe: "Det har varit många skitmål"

Publicerad: 2024-10-26
Med sitt 100 och 101 mål i karriären var Anton Bengtsson en stor bidragande faktor till 5-2-segern mot Växjö. Efteråt var det en både nöjd och missnöjd lagkapten.
– Där måste vi hålla en bättre nivå över 60 minuter, säger forwarden.

2012 gjorde Anton Bengtssons sitt första mål i SHL, då i en annan klubbadress. Drygt tolv år senare betydde Röglekaptenens 2-0-mål hemma mot Växjö, det hundrade i karriären. 

– Kul att det trillat in lite mål. Jag hade ingen aning om det, så det är roligt, säger en glad Bengtsson efter matchen. 

Hur såg ditt första mål ut?

– Jag fick en passning i mitten, gick mellan backarna, ett halvfriläge som jag lyckades sätta dit. 

Har du kvar pucken?

– Ja, nu ligger den nog i en flyttlåda någonstans. 

I matchen mot MoDo i torsdags grinade Anton Bengtsson illa efter en duell ute på isen. Efter lite omplåstring spelade forwarden vidare. Bengtsson vara eller icke vara hemma mot Växjö var ett tag osäkert. Men forwarden kom till spel och tur var väl det. 

– Det blev en bra mycket bättre lördag än vad man kanske tänkte i torsdags. Men det har funkat bra och jag tycker vi gör en helt ok match. Vi går stundtals ner oss under matchen men hittar en väg att vinna, vilket är otroligt skönt. 

Vad är du missnöjd med?

– Jag är inte så nöjd med vårt spel med puck. Vi gör det stundtals jättebra men sen börjar vi slarva och då är Växjö bra och skapar väldigt många farliga chanser. Där måste vi hålla en bättre nivå över 60 minuter.

Vad är du nöjd med?

– Jag är nöjd med vår kampvilja och viljan att vinna den här matchen. Vi gör det stundtals väldigt bra och tar steg i rätt riktning. Det gäller att fortsätta bygga vidare på det. 

Det var så kallat öppna spjäll i den första perioden mellan Rögle och Växjö.
Filip Johansson inledde kvällens målskytte när backen hittade rätt i powerplay efter drygt åtta minuter. 

Anton Bengtsson ville såklart inte vara sämre och styrde in 2-0-målet efter en fin framspelning från Felix Nilsson. Målet innebär som sagt att Röglekaptenen nu gjort 100 mål i SHL-sammanhang. 

Hur ser ett typsikt Anton Bengtsson mål ut?

– Det har varit många skitmål och kämparmål. Men det gäller att ta sig in där. vara obekväm och då brukar det trilla in lite mål. 

Men Växjö kom tillbaka två gånger om genom Mauel Ågren och Erik Martinsson. Men Rögle fick det sista ordet i perioden, Jesper Pettersson sköt från blå och Henry Bowlby styrde in 3-2 med drygt två minuter kvar av perioden.

Det såg länge ut som att den andra perioden skulle bli en mållös historia. Men med sekunden kvar skickade Lukas Ekeståhl-Jonsson in 4-2.

I slutet av den tredje perioden kom också Bengtssons 101 mål i SHL-karriären när han fastställde slutresultatet till 5-2 i tom bur.

På tisdag väntar ett nytt möte med Växjö, den gången på bortais. 

PRESSKONFERENS

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app