Hjelms dubbel banade för seger

Publicerad: 2024-01-05
Första matchen den här helgen slutade i jubel. Ikväll såg Wilma Hjelms dubbla mål till att tre poäng inkasserades på det HockeyAllsvenska kontot.
– Det känns även skönt att vi kan mäta oss med lag i den östra serien, säger centern efter 3-1-segern mot Team Uppsala.

Inför starten av HockeyAllsvenskan pratade Röglekaptenen Wilma Hjelm bland annat om att hon taggar till lite extra när det är matcher som betyder något och att det är viktigt att vara med från början. Det visade Hjelm prov på direkt. 

– Det var skönt att få börja den här serien med en vinst och få ett kvitto på att vi ändå tränat på rätt saker även om vi inte haft matcher. Det känns även skönt att vi kan mäta oss med lag från den östra serien, säger Wilma Hjelm. 

Med en gemytlig bussresa i benen var det dags för match uppe i Uppsala. 

– Jag tyckte inte att resan märktes av. Vi var ändå med från start. Men vi gjorde allt för att värma upp och vara med från början. 

Rögle kom ut starkt, Amalie Andersen skickade in pucken mot mål och Megan Holzhuter styrde snyggt in 1-0. Vilket betydde Holzhuters första mål i Rögletröjan. 

Men Uppsala skulle komma tillbaka när Maya Zotterman kom fri med Alba Gonzalo och placerade in kvitteringen.

– Jag tycker ändå att vi gör en bra match. Vi har haft problem att spela bra över tre perioder men det tycker jag att vi gör idag. Matchen får godkänt, säger Wilma Hjelm. 

Det var i andra perioden som Wilma Hjelm skulle kliva in i handlingarna. Johanna Eldebäck ramlade sig till en fri puck som Hjelm påpassligt fiskade upp och tryckte in 2-1. 

– Jag ser egentligen bara att pucken ligger där och sen lyckas jag slå in den i bortre. 

Än bättre skulle det bli och det var firma Eldebäck och Hjelm på nytt. Den förstnämnde hittade återigen in till den sistnämnde som med ett slagskott såg till att det var 3-1 till Rögle.  

– Johanna har pucken vid sargen och jag är ganska fri i slottet. Så jag försöker bara skrika, får pucken och lyckas trycka in den i mål.

Wilma Hjelm var inte helt nöjd med dagens lunch och sågs köpa med ett paket riskakor till den fortsatta bussresan. Kanske var det just riskakorna som låg bakom kvällens två baljor.

– Ja, det var inte flygande Jacob iallafall, säger Hjelm med ett leende. 

Efter matchen sammanfattade Rögles assisterande tränare Tim Brithén matchen på följande sätt:

– Från början är vi lite spända. Vi har lägen men får inte utdelning, sen får vi ett mål och sen släpper vi in ett ganska onödigt mål. Vi gör en stabil match hela vägen men vi slarvar, vilket vi måste jobba bort till kommande matcherna.

Brithén fortsätter:

– Jag är nöjd med vår arbetsinsats och att många delar som vi har pratat om senaste tiden faktiskt fungerar. Men vi måste blir mer konsekventa. 

Om lite mer än tolv timmar (i skrivande stund) är det återigen dags för Rögle att möta just Team Uppsala. 

– Det gäller att varva ner nu, äta, sova och ladda om för imorgon. Det gäller att vara redo från start igen, avslutar Wilma Hjelm. 

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app