Förlust hemma mot Luleå: "Vi ska ta oss ur detta"

Publicerad: 2024-10-05
Det blir förlust hemma mot Luleå. Gästerna höll emot och vann med 1-3.
– Vi måste fortsätta tro på det och bygga självförtroende från det, säger Michael Kapla.

Bortalaget tog ledningen i den första perioden genom Linus Omark. I den andra perioden skulle Rögle kvittera när Michael Kapla pricksköt 1-1. Det innebär att backen nu gjort mål i tre raka matcher. 

– Jag tyckte det kändes bra där ute. Detta är mitt fjärde år i ligan och jag försöker alltid bli bättre där ute. Ikväll var ett bra exempel på den hockey jag vill spela, säger Michael Kapla.

Gästerna skulle dock ta ledningen på nytt när Pontus Andreasson tryckte in 1-2. I tredje perioden fastställde bortalaget slutresultatet till 1-3 i tom bur. 

– Det är alltid tufft att vara där vi är i tabellen och såklart inte den start på säsongen som vi hade hoppats på. Om man tittar på den senaste veckan så har vi tagit steg och ikväll var ytterligare ett steg framåt. Idag spelar vi en match som vi vinner åtta av tio gånger. Men ikväll var inte resultatet där. Vi har en grupp där inne som tacklat många motgångar, vilket är en erfarenhet vi kan luta oss mot nu. Vi ska ta oss ur detta, säger Michael Kapla. 

Hur är känslan inne i laget?

– Som jag sa, resultaten är inte där men vi måste fortsätta tro på det och tro på vår process. Vi känner att vi tar steg och vi måste fortsätta bygga självförtroende från det, säger Michael Kapla. 

PRESSKONFERENS

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app