Säsongen över för Rögles damer: "Väldigt surt"

Publicerad: 2024-02-24
RBK DAM
Förlust också i match 2 i bäst av tre-serien mot Falu IF innebar slutet för Rögles historia första-säsong på damsidan. Falu vann det andra mötet med 0-5 i Catena Arena under lördagen.

Efter 1-5 i match 1 i Dalarna I torsdags var Rögle piskat att vinna det andra mötet. Men en mardrömsstart skulle förstöra chanserna att utjämna matchserien. 

– Just nu känns det väldigt surt. Det är svårt att sätta ord direkt efter en sådan här förlust. Imorgon kan vi titta oss i spegeln allihop och vara nöjda med säsongen och vad vi presterat men just nu känns det bara surt, säger lagkapten Wilma Hjelm. 

Redan efter 24 sekunder tryckte gästande Falu in 0-1 bakom Rögles målvakt Alba Gonzalo. Uppförsbacke direkt alltså, och den blev brantare när Falu ökade på till 0-2 efter 4:31.

– På något sätt straffar det oss. Vi släpper in första målet i första bytet och något byte senare blir det 0-2. Vi får ett underläge redan när matchen börjar. Vi har 60 minuter på oss att vända, men lyckas inte få in puckarna idag, säger Hjelm. 

Rögle växte sedan in i perioden, och hade det mesta av spelet med puck. Men när chanserna väl dök upp var inte skärpan tillräcklig. Matchbilden var liknande i den andra. Rögle hade det mesta av spelet och skapade chanser men det var Falu som gjorde mål. 0-3 kom efter 4.50 efter att gästerna kämpat in pucken från målgården. 

I den tredje utökade Falu sin ledning ytterligare och till slut blev det 0-5 inför 269 åskådare i Catena Arena. 

– Vi vet att de är ett skickligt lag i offensiven. De driver hårt på kassen, vilket vi också vill göra. De är hårda framför båda målen och där måste vi vara mycket mer aggressiva. Vi låter dem oftast komma in i slottet. Vi måste vara mer aggressiva. 

Den här säsongen har varit Rögles första med ett damlag i seriespel. Wilma Hjelm har varit Rögles första lagkapten och det var också hon som gjorde Rögles första mål i tävlingssammanhang när hon gjorde 1-2 mot Malmö i premiären den 24 september. 

– Jag är jättestolt över laget och över det vi åstadkommit på de här månaderna. Vi har liksom växt in i den här säsongen. Att se allas utveckling från första träning till nu, alla kan vara stolta. Sen är jag jättestolt över stödet vi fått på läktaren i alla matcher. Det betyder också jättemycket för oss, avslutar Hjelm. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app