Rögle klara för Play In – nu väntar Timrå

Publicerad: 2024-03-12
Det var en matchkväll som mer eller mindre handlade om en sak. Vem kommer Rögle få möta i Play In? Svaret blir Timrå efter övertidssegern hemma mot MoDo.
– Mot slutet tycker jag vi har hittat någonting som kanske inte har funnits där tidigare, säger Christoffer Rifalk efter 1-0-segern.

Rögle hade satt sig i ett fint läge inför grundseriens sista match. Jagande Örebro behövde både vinna och ta in sju mål för att Rögles dröm om fortsatt spel, skulle gå upp i rök.

Det blev aldrig så, Rögle tog saken i egna händer och vann på övertid hemma mot MoDo.

Nu väntar Timrå i bäst av tre. Första matchen spelas redan på torsdag hemma i Catena Arena. 

– Det kommer såklart bli tuffa matcher men vi har gott självförtroende, så det ser vi fram emot, säger Christoffer Rifalk. 

Förra säsongen hamnade Rögle i ett liknande läge i Play In. Då vann Leksand första matchen i Catena Arena, innan Rögle lyckades vända och vinna två raka bortamatcher. 

– Den serien tar vi med oss, vi som var med förra året vet om att det spelar ingen roll om vi skulle förlora första matchen, vi kan ta oss vidare ändå. Detta är på något sätt en bonus, vi har lyckats vända på det här och nu ska vi gå för ett bra slutspel, säger Christoffer Rifalk. 

Det känns som att ni tänker "äntligen slutspel", nu?

– Precis, det har gått lite upp och ner under hela säsongen men efter jul har vi stundtals spelat ganska bra även om vi kanske ändå inte fått med oss vinsterna. Så det har varit tufft på många sätt. Men mot slutet tycker jag vi har hittat någonting som kanske inte har funnits där tidigare, så det är det vi ska ta med oss. 

Forwarden Linus Sjödin delade också med sig av sina tankar kring att få möta Timrå.

– Det ska blir roligt. Vi siktade på att ta den här Play In-platsen. Sen om det skulle bli Luleå eller Timrå, spelade ingen roll. Nu ska vi göra två, eventuellt tre bra matcher och ta oss till kvartsfinal. 

Vad är Timrå för motstånd?

– Det är ett offensivt lag. Vi vet att de gärna fyller på i anfallet, så det gäller att vi är beredda där och stabila bakåt. Sen kan vi förhoppningvis även stänka in lite fler mål, säger Linus Sjödin. 

Rögles facit mot just Timrå, hittills under säsongen, är tre vinster och en förlust. 

– Det spelar egentligen ingen roll. Vi vet att när slutspelet börjar så är allting nollställt. Då är det helt nytt och bara att köra, säger Linus Sjödin. 

Kapten Anton Bengtssons tankar om Play In-motståndet:

– Det ska bli roligt. Ett bra lag som vi har gjort bra matcher mot. Nu vet jag inte exakt vårt facit mot dem, men alltid roligt att möta Timrå. Så det ser vi verkligen fram emot på torsdag, säger Anton Bengtsson. 

Och så till kvällens match.

Det blev en målmässigt tajt match de första två perioderna. Inga mål föll men Rögle ledde skotten med 23-6 inför den sista perioden.

– Det är tufft på sitt sätt (att inte få så mycket skott) det gäller att inte sväva iväg i tankarna, som man lätt kan göra som målvakt. Det gäller bara att hålla fokus och vara med när chanserna kommer, säger Christoffer Rifalk i Röglemålet. 

I tredje perioden började gästerna dock skapa några heta lägen. Bland annat ett stolpskott från MoDos Riley Woods. Men det blev aldrig några mål under ordinarie tid. 

– De får några farliga chanser i tredje men vi lyckas städa av det, säger Christoffer Rifalk. 

Matchen gick till slut till övertid. Väl där såg firma Ryfors och Zaar till att Rögle avslutade grundserien med två poäng. Den förstnämnda hittade över till Daniel Zaar som enkelt kunde raka in matchens enda mål. Vilket också innebär att Christoffer Rifalk håller sin andra raka nolla. 

DINA BILJETTER TILL TORSDAGENS MATCH MOT TIMRÅ HITTAR NI HÄR!

2024-03-12
Presskonferens Rögle - MODO 1-0 ÖT

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app