Rögle fräschar upp klackbaren inför säsongen 2023-24

Publicerad: 2023-08-11
Rögle jobbar ständigt med att förbättra arenaupplevelsen. Under våren och sommaren har Klackbaren ovanför ståplatsläktaren byggts om.

I samråd med supportrar har barytan bakom ståplats blivit större. Ytterväggen har flyttats närmare läktardelen för att skapa plats för en yta att samlas och ladda upp inför och under matcherna. Det ursprungliga bygget placerade väggen för nära ståplats, och efter dialog med supportrar har Rögle valt att justera väggen ytterligare. Detta för att behålla publikkapaciteten på ståplats.

Ombyggnationen innebär att klackbaren har blivit fräschare och rymligare. Barytan blir nästan 55 kvadratmeter större och ger bland annat plats för Norrlandsgulds kallzonskoncept (fatöl på tapp). 

– Vi vill göra klackbaren mer levande och skapa en härlig stämning. Trubadurer och liveunderhållning kommer vara ett återkommande inslag och det kommer alltid finnas ett specialerbjudande på mat och dryck innan match, säger Robin Westerling, arenaservicechef. 

Rögle har tät kontakt med sina fans, bland annat via supporterrådet. I rådet har diskussioner förts om att bygga om och göra ytorna i bland annat klackbaren mer anpassad för supportrar.

– De förändringar vi gör i arenan gör vi inte utan input från supporterrådet. Vi är jätteglada över det samarbetet och ser fram emot att utveckla det ännu mer framöver. Detta för att bygga vidare på den stämning, upplevelse och atmosfär som finns i arenan, säger Kari Litmanen, Rögles kommersiella chef. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app