Målvakten hyllas trots förlust: "Stolt över henne varje dag"

Publicerad: 2023-12-08
Alba Gonzalos storspel räckte föga. Rödovre drog det längsta strået och vann till slut med 1-3.

– Hon var näst intill ostoppbar idag och vi måste verkligen hjälpa henne mer än vi gör, säger forwarden Megan Holzhuter.

Med två minuter kvar av matchen plockade Rögle ut matchens lirare, Alba Gonzalo, i ett försök att få till en kvittering. 

Trots att det grönvita laget lyckades gräva fram några riktigt heta chanser till kvittering – kom den berömda spiken i kistan. Rödovrespelaren kom fri och förste in pucken i tom bur. 

– Jag är frustrerad samtidigt som jag är stolt. Vi är inne i en period av säsongen där alla är trötta och idag slutar vi ändå aldrig försöka. Det är något jag är stolt över, säger Megan Holzhuter. 

1-7-förlusten mot Malmö senast sved. Men Megan Holzhuter anser att kvällens insats var ett steg i rätt riktning jämfört med derbyt.

– Absolut. Det krävs ju inte mycket för att det ska vara bättre än senast men vi vinner och förlorar tillsammans. Tyvärr förlorade vi även idag men vi tog många steg framåt som kommer göra skillnad i Allsvenskan efter nyår. 

Det såg länge ut att bli en match där Alba Gonzalo skulle vara omöjlig att göra mål på. Totalt stoppade hon 46 skott den här kvällen 

– Hon var näst intill ostoppbar idag och vi måste verkligen hjälpa henne mer än vi gör. Hon är verkligen en fantastisk målvakt som alla tycker om och jag är stolt över henne varje dag. För hon jobbar så otroligt hårt, är en väldigt bra lagkamrat och hon pushar dig till att vara den bästa versionen av dig själv. Så vi måste börja hjälpa henne mer och visa vår uppskattning ute på isen, säger Megan Holzhuter och fortsätter: 

– Det är imponerande hur hon studsar tillbaka idag, det visar hur stark hon är mentalt. 

Det var en jämn första period där lagen turades om att skapa målchanser. När Rödovre stormade fram stod dock, som ni listat ut, Alba Gonzalo i vägen gång på gång. Ingen nolla spräcktes och lagen gick till pausvila med 0-0.

I andra perioden tog bortalaget tag i taktpinnen allt mer och puckarna ven mot Gonzalo som även i den perioden parerade samtliga. 0-0 stod sig även till tredje. 

– Det är ett bra lag som flyttar pucken bra. Men jag tycker samtidigt att vi rör oss på ett bra sätt över hela banan. 

Till slut fick Alba Gonzalo ändå ge vika. När Rödovre tog ledningen genom Lilli Pearl Friis-Hansen. 

– Man vill aldrig må som man gjorde efter förra matchen och man vill inte må som man gör just nu. Det pushar en att vilja vinna ännu mer. Vi har ett ganska ungt lag det är lärorikt att lära sig förlora, även om man inte vill det. 

– Vi ska se till att vara de som vinner nästa gång. 

Men målet tände hemmalaget. Mika Riviere hittade finurligt fram med en passning till Emilia Rydell som kom fri. Rydell gjorde inga misstag och stänkte upp kvitteringen. 

Med drygt fem minuter kvar skulle Rödovre ta ledningen på nytt, även denna gången genom Lilli Pearl Friis-Hansen.

Tror du att ni mentalt redan är i Allsvenskan?

– Vissa är nog redan där, ja. Men vi försöker ta det dag för dag för vi det att vi är inne i en period där vi kommer vara trötta. Men allt jobb vi lägger ner nu kommer hjälpa oss efter nyår men vi måste ändå vara här och nu.

Och så kom den där berömda spiken i kistan med blott 22 sekunder kvar. Rögle spelar nu den sista grundseriematchen för säsongen borta mot Troja Ljungby på söndag. Efter nyår väntar som nämnt spel i Allsvenskan. 

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app