Everberg: "Ute efter tre poäng"

Publicerad: 2024-02-16
RBK HERR
Forwarden Dennis Everberg om lärdomar och nycklar när Rögle laddar för Färjestad hemma.

Dennis Everberg har funderat och hittat lärdomar efter Rögles 2-3-förlust mot Örebro i torsdags. Att identifiera nedgångarna i spelet och snabbt ändra momentum är en av dem. 

– Lärdomarna från i torsdags är väl egentligen att vi gör samma misstag som vi har gjort. Vi startar matchen bra, går ner oss i andra perioden och bjuder in dem. Och det är något vi måste fortsätta jobba med, att det inte ska hända, säger Everberg. 

Mot Örebro fick Rögle en tidig 1-0-ledning genom Simon Ryfors och spelade bra i öppningsperioden, men efter första paus såg laget inte ut som under första tjugo. Örebro tog över och vände till en 2-1-ledning.

– Vi kanske skulle lyssna på någon härlig musik istället för att sitta med våra egna tankar. Det är inte fysiskt. Alla kan, alla vill. Men men det låser sig för oss. Det blir tydligt när man kommer ut i den andra perioden och det blir en så pass stor nedgång i spelet. Där vi blir passiva och inte hjälper varandra på samma sätt, säger Everberg. 

Rögle ligger kvar på tionde plats i tabellen med 53 poäng, men tappade tre poäng till Örebro (56 poäng), samtidigt som MoDo kom ikapp poängmässigt underifrån. 

– Vi vet ju om problemen, men vi kanske måste bli ännu snabbare på att se dem när de händer ute på isen och göra något då som får oss att ändra momentum igen, säger Everberg. 

Uppryckningen i den tredje perioden gav till slut en 2-3-reducering från just Everberg med 1:14 kvar att spela. Målet var hans fjärde för säsongen och första sedan den 19 december. Men trots att spelet lyfte något igen i tredje var Rögles nummer 18 inte nöjd med helheten, och hoppas laget gör en bättre prestation över 60 minuter i lördagens match mot Färjestad. 

– Vi är ute efter tre poäng, sen hur det ser ut spelar ingen roll. När vi gör 1-0 i första perioden så räcker det egentligen. Det enda vi behöver göra då är att inte bjuda dem på något, som vi ändå gör, säger Everberg.

SÅ TRÄNADE RÖGLE

Anton Bengtsson (dag-för-dag) och Erlend Lesund (långtid) saknades på träningen. Annars tränade samma manskap som spelade mot Örebro. 

MATCHINFO

Rögle tar emot Färjestad hemma i Catena Arena. Då blickar vi tillbaka på 90-talet, ett händelserikt och viktigt decennium för klubben. Under 1990-talet spelade Rögle i vitt på hemmaplan. Det kommer laget göra även den här matchen, i en specialtröja med inspiration från 1990-talet.

DET HÄR HÄNDER MER I ARENAN

– Klä dig i vitt 

– Rea på massor av varor i shoppen 

– Efterfest och DJ i Cavabaren med 90-talsinspiration 

– Trubadur och efterfest i Sportbaren 

– Håll utkik efter vår mobila kioskförsäljning på ståplats 

– Arenan öppnar 16.00 

– Auktionen på nostalgitröjorna är igång – KLICKA HÄR

BILJETTER OCH BOKNING

Biljetter till matchen hittar du här.

LÄS MER OM 1990-talet

I vårt arkiv kan du läsa mer om viktiga händelser i klubbens historia. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app