Sista pusselbiten på plats – så coachas juniorerna

Publicerad: 2024-06-18
Rögle Jun
Tränarstaben för Rögle BK:s juniorlag säsongen 2024-25 är satta. Så här ser konstellationerna ut:

– Det är roligt att vi kan behålla så många tränare och få en kontinuitet i föreningen. Vi är glada att se utvecklingen hos våra ledare, och nöjda med de justeringar vi gjort i konstellationerna. Jag är väldigt nöjd över hur vår ledarsida ser ut och hur de kompletterar varandra i ledargruppen, säger juniorernas sportchef Linus Karlsson. 

Fem av sex juniortränare är kvar i klubben till kommande säsong. Adam Bengtsson är kvar som huvudansvarig i J20, men får en ny kollega efter att David Axenbrink lämnat för att bli juniorsportchef samt assisterande tränare i Halmstad. 

Som kollega får Bengtsson istället Linus Elf, som senast kommer från Örebro. 

– Jag har ju mött Rögle flera gånger och har haft jättebra kontakt med Adam (Bengtsson) varje gång vi träffats. Jag har ett jättebra intryck av Rögle, med alla faciliteter och organisationen i stort. Det är en välmående klubb som ligger väldigt långt fram på alla plan, säger Elf.

Linus Elf BILDBYRÅN

Rögle, som var regerande mästare inför förra säsongen, slutade fyra i höstserien och landade in på en niondeplats i Topp-10-serien. Det blev sedan respass i åttondelsfinal mot Frölunda. 

– Jag är en väldigt kommunikativ och förstående tränare. Rättvis men jag har framför allt har den där ”av och på”-knappen. Jag kan vara en kompis när det behövs men när det kommer till allvar och fokus så har jag förmågan att trycka på knappen. Jag kommer komma ner och vara mig själv och trycka på dem erfarenheter som jag har. Jag tror jag kan komma in med nya ögon. Adam har varit länge i klubben, så där tror jag vi kan komplettera varandra bra, säger Elf. 

Till J18 flyttas Gustav Claughton upp från U16 och bildar tränarpar med Emil Walldén. Claughton har varit i U16 de senaste två säsongerna. Samtidigt flyttas Jonathan Larsson ner och blir huvudtränare i U16. Han var förra säsongen assisterande i J18. I U16 assisterar Fredrik Lindahl. Larsson kommer också vara skills coach i föreningen och ersätter William Wallén. 

Simon Nilsson verkar som assisterande tränare och målvaktstränare till alla lag.

Rögle BK
Huvudpartners
Statistikleverantör app