Flera spelare från juniorerna till SHL

Publicerad: 2024-06-11
Verksamheten 2023-24
Rögle BK summerar säsongen 2023-24. I en rad artiklar här på roglebk.se berättar vi om alla våra olika verksamhetsområden. Här: en titt på juniorernas säsong.

Arbetet med att skapa en miljö för unga spelare att utvecklas i fortsätter i Rögles juniorverksamhet. Och det hårda arbetet ger resultat. Den gångna säsongen fick hela sju juniorspelare i Rögle känna på hetluften i SHL: Simon Zether, Axel Smeds, Axel Hurtig, Isac Solberg, Viktor Smeds, Joel Olerot och Fabian Arwidson. De två förstnämnda tecknade dessutom varsitt SHL-rookiekontrakt. Lägg därtill Felix Nilsson och Oskar Pettersson, som redan fanns i SHL-truppen innan säsongen drog igång. 

– Jag är väldigt nöjd och stolt över hur vi har lyckats förbereda så många juniorer som varit med och bidragit i SHL på ett väldigt bra sätt. Vi fortsätter med att skruva på saker för att skapa Sveriges bästa plats för utveckling, säger Linus Karlsson. 

Att fortsätta jobba metodiskt och ha individuell utveckling i fokus ska ge ännu fler spelare möjlighet att ta sig upp till SHL menar Karlsson. Tränarsidan är såklart en vital del i det, och med ledord som tålamod och kontinuitet ska det ge ännu fler unga spelare förutsättningarna att lyckas på seniornivå. 

– Till nästa säsong behåller vi större delen av ledarna och kommer fortsätta att jobba med långsiktig utveckling för spelarna. Vi vill vara en klubb med många egna juniorspelare i vårt herrlag. Vi vill vara en plats och ha en miljö som utvecklar några av landets främsta talanger, säger Karlsson. 

Att flera spelare från J20 tog chansen i A-laget medförde i sin tur att både U16 och J18-lagen fick leverera spelare uppåt i ledet. En effekt som kan ha påverkat de sportsliga resultaten något. J20, som var regerande svenska mästare, åkte ut i åttondelsfinal. Samma slut fick J18 på sin säsong medan U16 åkte ut i kvartsfinal. Linus Karlsson är ändå belåten med hur lagen presterat under säsongen.

– Alla lag avancerade till sina respektive toppserier efter jul vilket gav oss väldigt utvecklande matcher under säsongen. Vi har rullat på väldigt mycket unga spelare i alla lagen, givetvis blir resultatet lite lidande men vi har förberett väldigt många för nästa nivå, säger Karlsson.

Mängden speltid, och att flera spelare har fått möta äldre spelare, tror Karlsson kan vara en fördel inför säsongen -25. 

– Jag är övertygad om att det kommer att synas när vi startar upp nästa säsong. Vi gjorde också en hel del rockader på tränarsidan inför förra säsongen, som har vuxit in i sina uppgifter på ett bra sätt. 

– Vi vill alltid förlänga säsongen längre än vad vi gjorde i år, men vi samlade på oss en massa erfarenhet som vi tar med oss framåt. Jag är återigen imponerad över jobbet som våra juniorer och ledare lägger ner dagligen för att bli lite bättre för var dag som går.

SÅ GICK DET FÖR JUNIORLAGEN

J20 

Höstserie: 4

Topp-10: 9

Slutspel: Åttondelsfinal 

J18

Höstserie: 4

J18 Nationell S: 10th

Slutspel: Förlust i åttondelsfinal  

U16

Höstserie: 1th

Topp-5: 1th

Slutspel: Kvartsfinal

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app