Nilsson imponerar under säsongsinledningen

Publicerad: 2023-10-04
RBK DAM
Rögles damlag har inlett med två raka segrar - inledningen på NDHL har börjat bra både för Rögle och centern Moa Nilsson.

– Det ger utmaningar och nya möjligheter, säger hon.

Full pott. Rögles damlag har inlett säsongen lovande - precis som centern Moa Nilsson. Efter de två inledande matcherna lovordas den egna produkten av huvudtränare Julius Bergkvist.

– Det har varit riktigt roligt att se Moa under inledningen. Hon har visat upp sitt spelsinne och ligger nästan alltid helt rätt i positionerna. Hon har imponerat så här långt, säger Bergkvist. 

15-åriga Nilsson har gått hela vägen från Rögles akademi. Nu tillhör hon stommen i Rögles damlag som inlett med segrar mot Malmö (3-2) och Linköping (5-1).

– Det har varit väldigt roligt och gött med två vinster. Vi har spelat bra, vi är ett lag med många nya spelare i olika åldrar, men har ändå fått ihop det ganska bra så här långt, säger Nilsson. 

De två inledande matcherna har varit hennes första på seniornivå, om man räknat bort försäsongen, men känner att hon anpassat sig till det lite högre tempot. 

– Det är ju en viss skillnad på motstånd, men samtidigt jätteroligt. Det ger utmaningar och nya möjligheter. 

Precis som Bergkvist var inne på här ovan förlitar sig Moa Nilsson mycket på sitt spelsinne.

– Med hjälp av min spelförståelse känner jag att jag kan spela med alla spelare. Jag vet hur jag ska spela, på mitt sätt och min position. Jag kan spela det spelet och anpassa mig till omgivningen, säger Nilsson. 

Inledningen på säsongen har haft minst sagt två olika ansikten. Premiären spelades hemma inför 3852 personer, en jämn batalj mot Malmö som slutade med uddamålsseger. Mötet med Linköping spelades inför 28 personer och slutade med storseger för Rögle.

– Den största skillnaden har varit det fysiska spelet. Malmö spelade ganska tufft och använde kroppen mycket. Det gjorde inte Linköping på samma sätt. 

Den här veckan spelar Rögle först bortamatch mot Karlskrona på fredag. Under försäsongen vann Rögle med 13-0 i genrepet mot just Karlskrona, men det resultatet är redan glömt.

– Det gäller att vi inte kommer in och tror att vi redan vunnit matchen för att vi vann stort mot dem förra gången. Vi måste var ödmjuka och spela vårt spel. 

På söndag väntar sedan danska Hvidovre i Catena Arena. 

– Det blir spännande. Det är alltid lite pirrigt att spela hemma. Fansens stöd hjälper oss och det är sjukt att det var så mycket folk som stöttade oss (i premiären) och vill se oss. 

PUBLIKINFORMATION 

På ordinarie hemmamatcher (ej mot Malmö) är det fritt inträde för barn, ungdom och pensionär. Vuxenpriset är 49 kronor. 

Biljetterna är onumrerade - även för dig som har säsongskort (det vill säga: fri sittning gäller). 

På ordinarie hemmamatcher kommer kiosk vara öppen. Mat kan du köpa i klackbaren. Souvenirer kommer säljas i våra kiosker under ordinarie matcher. Dessutom kommer Kids Corner vara öppet under dessa matcher. 

HÄR KÖPER DU BILJETT

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app