Samtliga juniorlag klara för topp 10

Publicerad: 2023-12-11
I helgen vann Rögles J18 och U16 båda sina respektive matcher och är därmed klara för topp 10-serien. U16 stod dessutom som seriesegrare i U16 Regional Syd.
– Vi har ett jämnt kollektiv där alla bidrar till att vi vinner hockeymatcher, säger juniorernas sportchef Linus Karlsson.

Minst tre poäng krävdes i de två sista matcherna i grundserien för J18 och U16 för att säkra plats bland de fem bästa lagen. Efter vars två övertygande segrar står det klart att alla tre av Rögles juniorlag är bland de fem bästa i sina respektive grundserier. Det har inte hänt sedan det nuvarande systemet infördes. 

– Det är jättekul och det är ett kvitto på att vi fortsätter att göra rätt saker varje dag. Vi har fått kontinuitet i det vi gör och att våra lag är med i topp 10 ger stabilitet i vår utbildning. Jag vill verkligen ge en eloge till alla spelare och ledare som har gjort ett fantastiskt jobb under hösten. Det har gett resultat, säger juniorernas sportchef Linus Karlsson. 

J20 säkrade sin plats i topp 10-serien förra veckan. För dem väntar nu spel mot de nio andra bästa lagen från J20 Nationell Syd och Norr. För J18 och U16 blir det spel mot de nio övriga bästa lagen från Region Syd och Väst.

U16 besegrade Vita Hästen med 7-2 och därefter Hanhals med 8-5 i helgens matcher. Segrarna innebar dessutom att laget klättrade upp på förstaplats i tabellen, efter att tidigare serieledaren Växjö förlorat båda veckans matcher. 

För J18 blev det två segrar mot Olofström och Kungälv och laget hamnade på en fjärdeplats i tabellen. 

– Det är två starka kollektiv. Det spelar egentligen ingen roll om något lag saknar fem spelare för då kliver andra spelare fram och driver det. Det syns också i respektive poängligor att vi har ett jämnt kollektiv där alla bidrar till att vi vinner hockeymatcher. Det är fyra femmor som maler ner motståndarna och poängen är utspridda. Vi vinner och tar poäng som ett lag, säger Linus Karlsson. 

Samtliga fortsättningsserier inleds i början av januari. 

VECKANS RESULTAT

J18

Rögle - Olofström  7-2

Målskyttar: Oliver Dejbjerg Larsen, Theo Walette, Mikael Kim x3, Laban Persson, Douglas Flygt

Kungälv - Rögle  1-6  

Målskyttar: Nils Bartholdsson x2, Noah Lund x2, Theo Walette, Melwin Högman

U16

Rögle - Vita Hästen  7-2

Målskyttar: Elliott Pettersson, Douplas Paul, Felix Svensson, Nicolai Malm, Albert Stierndal, Melwin Högman, Arvid Stolt

Hanhals - Rögle  5-8

Målskyttar: Douglas Paul x2, Jonathan Granquist x2, Richard Larsson, Herman Ljung, Vitus Plank, Theus Thomasson

Damjunior

Rögle - Helsingborg  3-1

Målskyttar: Emma Hansson, Mella Liegnell, Arwen Nylaander

Joel Nordström
Huvudpartners
Statistikleverantör app