"Måste vilja vinna mer än dem"

Publicerad: 2024-02-21
RBK DAM
Rögles damer förbereder sig för ett historisk Play Off-spel. Då vill Mella Liegnell kliva fram.
– Det känns som att jag kan bidra mer än jag gjorde innan.

Rögles första säsong i seriespel på damsidan har nått slutfasen. På torsdagen inleds Play Off mot SDHL. Först ut är en bäst av tre-serie mot Falu IF. På onsdagen satte sig Rögle-laget i buss för den 9,5 timmar långa resan till Dalarna där match 1 spelas. 

– Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Vi ska väl äta, sen får jag försöka sova en del och kolla någon film eller serie, säger Mella Liegnell.

Den 15-årige forwarden var en av de första spelarna som blev klar när den här säsongens damtrupp började ta form. Mella Liegnell har passerat hela Rögles akademi och får nu gå ut och spela ett historiskt Play Off för klubben. 

– Det ska bli spännande. Jag har aldrig spelat det förut, men det kommer nog bli ganska tufft. Man är lite mer nervös nu kanske, men samtidigt spännande och pirrigt. För jag kommer ju aldrig spela en första Play Off-match igen. Men sedan släpper väl nervositeten när man går ut på isen. 

Liegnell gjorde fyra poäng (1+3) på 16 matcher i höstserien. Efter jul, i DamhockeyAllsvenskan Södra, stod hon för sju poäng (3+4) på 15 matcher. Hon har fått mycket speltid i offensiva situationer och bildar förstakedja med Wilma Hjelm och Johanna Eldebäck. 

– Det har känts bra. Jag har lärt mig väldigt mycket och nu har jag blivit bättre än vad jag var i början av säsongen. Det känns som att jag kan bidra med mer än jag gjorde innan. 

Rögle slutade på andraplats efter Södertälje i HockeyAllsvenskan Södra. Mycket tack vare en nio matcher lång segersvit i början av serien. Bland annat imponerade laget i de tre matcher mot Malmö som också slutade med tre raka segrar. Slutet på serien har däremot inte varit lika stabilt, och Liegnell hoppas att spelet som laget hade mot Malmö ska komma tillbaka lagom till Play Off 1.

– Det har varit mycket upp och ner på slutet. Vi har gjort det bra i vissa perioder och mindre bra i vissa. Vi måste kunna håla vårt fokus bättre och kunna fokusera genom hela matchen, för att kunna spela bra genom hela matchen. Det kan vara lätt att tappa fokus, men då gäller det att snabbt hitta det igen, 

Match 1 spelas i Falun på torsdagen. Match 2 hemma i Catena Arena på lördag (12.00). En eventuellt avgörande match spelas i Catena Arena på söndag (16.00). 

– Vi har sagt att vi måste vinna. Och vi måste kämpa för varandra, åka mycket skridskor och vilja vinna mer än dem, säger Liegenell. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app