Tynell–Nissas tvåmålsskytt när Rögle tog andra raka

Publicerad: 2023-09-29
Två matcher. Två segrar. Rögles damlag följde upp premiären med en stabil insats borta mot Linköping.

– Det hade varit skönt med ett hattrick men då hade det blivit böter till lagkassan, säger Saga Tynell Nissas efter 5-1-segern.

Rögles damlag åker hem till Ängelholm med en tillsynes övertygande seger i bagaget. Men trots tre poäng finns det en del saker att ta med sig och förbättra till framtida matcher enligt Saga Tynell-Nissas. 

– Jag tycker vi gör det lite svårt för oss idag, försöker dribbla en extra gång och gör deras målvakt lite bättre än vad man ska göra. Men vi åker hem med en vinst och det känns väldigt skönt att vi kan göra det efter en tung start på matchen. 

Under de första tio minuterna av matchen turades lagen om att skapa chanser. Rögle tog sedermera över mer och mer. Saga Tynell-Nissas, med flera, sköt om och om igen, men pucken ville inte in. 

0-0 efter första och en period som Tynell Nissas inte var helt nöjd med. 

– Första tio satt vi fortfarande kvar i bussen. Då var det väldigt segt och det kändes inte riktigt som att vi var här. 

Tidigt i andra perioden var dock väntan över. Just Saga Tynell-Nissas tog saken i egna händer, åkte från egen zon, lurade bort en back, rundade nästa, fintade ner målvakten och la "enkelt" in 1-0. (Assist, Johanna Eldebäck)

– Det är väl ett mål jag är nöjd med. Sen får jag ju hjälp av Johanna (Eldebäck) som drar backen lite mot sig, vilket gör att jag får den ytan som krävs. Men skönt att få in ett mål och välbehövligt att få det i första bytet i andra perioden. 

Kort senare var det även utökat i powerplay. Arwen Nylaander fick puckucken fint i slottet och avlossade ett väl avvägt skott till 2-0. (Assist, Moa Nilsson och Megan Holtzhuter)

Linköping var dock inte ofarliga. I numerärt överläge såg hemmalaget till att jämna ut siffrorna och lagen gick till pausvila med ställningen 2-1. c

– När vi väl kom in i vårt spel och följde vår plan så gör vi det bra. Jag tycker att vi bygger upp våran fart under matchen mer och mer ju längre matchen går. Och sen gör vi det som bäst i tredje perioden. Då börjar vi spela pucken, hitta varandra och ha en tanke med vad vi ska göra av alla situationer. 

Än bättre skulle det bli för Rögle i den tredje perioden. Mickaela Trobäck Paulsson drog till med ett oväntat skott från blålinjen som letade sig hela vägen in och 3-1 var ett faktum. (Assist, Johanna Eldebäck)

Kort senare skulle även fyran komma. Emilia Rydell hittade fint in till en framstormande Saga Tynell-Nissas som tryckte in sitt andra mål för kvällen. 

Forwarden var sedan ytterst nära att bli hattrickskytt en antal gånger men pucken tog bland annat i stolpen. 

– Det hade varit skönt med ett hattrick men då hade det blivit böter till lagkassan. Så kanske skönt att det bara blev två. 

Är det böter på hattrick?

– Ja, det är en lite rolig grej bara eftersom det ju inte är så ofta man gör hattrick. 

Så det var därför du valde att inte göra fler mål?

– Haha, inte riktigt. Jag missade väl mina andra lägen men jag är glad för dem två målen jag gjorde. Sen gick det inte hela vägen idag, man sköt över, i stolpen, mitt på men man får ändå ta med sig den goa känslan till nästa match och försöka göra fler mål då. 

Resultatet skulle slutligen skrivas till 5-1 efter att Johanna Eldebäck, framspelad av Tynell-Nissas, gjort mål för andra matchen i följd. 

Hur ska du spendera tiden i bussen hem nu då?

– Det blir att lyssna på musik och äta ferarri-bilar, avslutar Tynell-Nissas. 

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app