Dubbelt Ida när Rögle avslutade NDHL med seger

Publicerad: 2023-12-10
Ida och Ida gjorde sina första mål i Rögletröjan när laget avslutade NDHL med seger efter 5-3 mot Troja-Ljungby under lördagen. Rögle slutade på en tredjeplats i tabellen och nu väntar spel i Damhockeyallsvenskan.
– Vi har hittat en bra grund som vi kan stå på, säger Julius Bergkvist.

Ida Söndergaard och Ida Elg hade en speciell match när Rögle avslutade NDHL-säsongen med att besegra Troja-Ljungby på bortais. Båda gjorde sina första mål för säsongen, vilket betydde 1-0 respektive 4-1 i matchen. Även lagets tredje Ida, målvakten Ida Li Brodin, hade en bra dag och räddade 28 av 31 skott.  

16-åriga Ida Elg har endast spelat tio matcher i NDHL och varit mer frekvent i juniorlaget. För henne har det gällt att visa upp sig när tillfället har getts. Det efterlängtade första målet fick hon höra gå in istället för att se.

– Jag såg inte så mycket, men jag hörde hur det klingade i ribban och då förstod jag att den gick in. Jag har inte varit med på så många matcher, men nu när jag får chansen vill jag visa att jag vill vara med. Då är det skönt att det ger utdelning och att bra saker händer, säger hon. 

Arwen Nylaander, Wilma Hjelm och Emily Gustafson stod för övriga mål i matchen. Segern kom efter två raka förluster och laget går nu in med en skön känsla till säsongens nästa steg. Tränare Julius Bergkvist fick de kvitton han ville efter de två tidigare förlustmatcherna.

– Mycket skön seger, jag tycker att vi spelar som vi ska spela idag. Vi har haft två matcher med slarv, men vi kommer upp på bra nivå idag, säger tränare Bergkvist. 

Arwen Nylaander satte sitt tolfte mål för säsongen i den första perioden. Kort efter en reducering från Troja i den andra perioden tog Wilma Hjelm upp Rögle i en tvåmålsledning igen. 

Efter Ida Elgs 4-1 kom Troja tillbaka och skapade spänning efter två snabba reduceringsmål. Men Emily Gustafson såg till att Rögle säkrade tre poäng genom att göra sitt åttonde mål för säsongen i tom kasse och fastställde slutresultatet 5-3. 

Rögles första säsong med ett representationslag på damsidan har till stora delar varit framgångsrik. Trots förändringar i organisationen och truppen under säsongen kan laget se tillbaka på en höst med 13 segrar på 18 matcher. 

– Det har varit lite upp och ner, vilket vi visste att det skulle vara. Det skulle ta tid att få ihop spelet och för hela laget att hitta rätt i allt. Jag tycker ändå att vi har hittat en bra grund som vi kan stå på. Vi behöver bli lite vassare på vissa detaljer och det ska vi träna på under juluppehållet, säger Bergkvist.

Nu väntar spel i Damhockeyallsvenskan och matcher mot nytt motstånd. Förutom Malmö och Troja-Ljungby, som också gick vidare från NDHL södra, kommer Rögle att ställas mot Södertälje, Haninge och Uppsala från NDHL Östra. Det blir ett intensivt schema med 15 matcher på tre veckor. 

– Det ska bli skönt med nytt motstånd och lite matcher som betyder något. Vi har spelat ett gäng matcher nu som inte har betytt så mycket. Södetälje har vi koll på och de är ett bra lag och sen får vi titta mer på Haninge och Uppsala för att se hur de ser ut. Men det ska bli kul att det drar igång och att vi får spela en serie där varje match betyder väldigt mycket, säger Julius Bergkvist.

Vad kommer att krävas av er i nästa steg?

– Det som krävs är att vi har en hög lägstanivå och att den är högre än vad den har varit. Alla lag vi möter vi kommer att vara väldigt bra och det kommer krävas att vi är påslagna hela tiden, säger han. 

Joel Nordström
Huvudpartners
Statistikleverantör app