Nio mål och nio poäng: "En väldigt rolig helg"

Publicerad: 2024-01-07
Helgens sista match innehöll det mesta. Summa summarum, nio mål i matchen och totalt nio poäng den här helgen.
– Vi har varit med varandra hela helgen och har fortfarande inte tröttnat på varandra, säger Mella Liegnell efter 9-3-segern mot Haninge Anchors.

Det har varit en härlig roadtrip för Rögles damlag. Ett nytillskott inför helgens matcher var Amelie Elisson från Helsingborg HC. I tredje matchen för helgen presenterade hon sig ordentligt i Rögletröjan med både mål och assist. 

– Det har varit otroligt kul. Väldigt kul att få spela med ett nytt lag, nytt tempo och en ny serie. Det var lite svårt i början och tog ett tag innan man kom in i det. Jag har fått väldigt bra hjälp på vägen och det har bara blivit bättre och bättre, säger Amelie Elisson. 

I helgen har hon parats ihop med den nordamerikanska duon Emily Gustafson och Megan Holzhuter. En trio som totalt var inblandad i fem mål den här dagen. 

– Vi har snackat mycket. Hur vi ska positionera oss, hitta varandra och att vi ska snacka mycket. Det var väldigt kul idag. Roligt att spela med dem, de är alltid och peppar en. Roligt att få beröm efteråt. 

”Vår speed kommer göra att vi vinner”, det var en av direktiven inför matchen mot Haninge.

Det började bra. Riktigt Bra.

Mella Liegnell använde just sin speed, hittade över till Arwen Nylaander som tryckte in 1-0.

– Det har varit en väldigt rolig helg. Vi har varit med varandra hela helgen och har fortfarande inte tröttnat på varandra. Det är ett bra tecken, säger Mella Liegnell och ler. 

– Jag är nöjd med min insats. Idag studsar puckarna min väg och de assisterna jag gjorde visade sig Arwen (Nylaander) och Emily (Gustafson) på ett bra sätt, säger Mella Liegnell. 

Kort senare visade Johanna Eldebäck prov på skicklig skridskoåkning samtidigt som Mella Liegnell tog plats framför mål. Ett prickskjutet skott upp i det högra krysset senare så var det 2-0 till Rögle.

Men Haninge Anchors skulle få en gratisbiljett in i matchen när de lite från ingenstans kvitterade till 2-1.

Fortsättningsvis skulle det vara en nordamerikans och Helsingborgsk-connection som visade vägen. Megan Holzhuter hittade in till Emily Gustafson som tryckte in 3-1, viket stod sig perioden ut. 

Andra perioden blev det en svängig historia. 

Haninge inledde med att reducera.

Nummer 8. Amelie Elisson

Men pendeln svängde tillbaka. Amelie Elisson hittade till Megan Holzhuter bakom målet som lite slugt vände in framför mål och lyfte in 4-2.

Kort senare var det reducerat på nytt när Haninge fick ett halvt friläge mot Alba Gonzalo. 

Den nordamerikans och Helsingborgska kedjan skulle fortsätta. Denna gången var det Emily Gustafson som spelade fram Megan Holzhuter till sitt andra mål i matchen. 

Tvåmålsledning inför sista perioden.  

I sista perioden var det inget snack om saken. Rögle gjorde mål på nästan allt. 

Mella Liegnell, Emily Gustafson, Mika Riviere och Amelie Elisson såg till att Rögle utökade sin ledning fyra gånger om. 

Och Mella Liegnell såg lika chockad ut som Moa Nilsson (i gårdagens match) när hon såg att pucken gick in. 

– Jag såg inte att den gick in. Jag bara sköt och då trodde jag den hamnade i magen, så jag skulle åka och byta men då märkte jag att den gick in, säger Mella Liegnell. 

Vad tar du framför allt med dig från de här matcherna?

– Laget. Det har varit otroligt kul. Alla har varit jättesnälla och inbjudande. Det har varit en väldigt rolig helg, säger Amelie Elisson. 

Kommer du sova gott på bussen?

– Ja, det kommer jag verkligen, avslutar Amelie Elisson. 

SE EFTERSNACKET MED MEGAN HOLZHUTER:

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app