DM-GULD till Rögle U16

Publicerad: 2023-12-13
RBK JUN
Rögles U16 tog under onsdagskvällen DM-guld efter att ha besegrat Malmö med hela 9-2 i finalen hemma i Catena Arena.
– En rolig avslutning på första halvan av säsongen, säger tränaren Gustav Claughton.

Bäst i Skåne. Den titeln kan Rögles U16 bära det närmsta året. Det var inget snack när de grönvita besegrade Malmö med stora siffror i 2023 års final. Matchen spelades i Catena Arena över två perioder och redan efter den första stod det 4-0 till Rögle. 

– Vi har skruvat på lite beteenden i spelet de senaste 1-2 veckorna, för att bli mer effektiva i anfallsspelet, och visar det idag. Samtliga spelare är bidragande, vilket är vår grupps styrka, säger Claughton.

Rögle ledde med 6-0 innan gästerna reducerade, efter ytterligare tre hemmamål kunde Rögle börja fira sin seger redan med drygt 8:30 kvar att spela. 

– Det här var en rolig avslutning på första halvan av säsongen, och lite av ett genrep inför mellandagsturneringen Sesol Trophy i Jönköping. Jag är stolt över killarna och det betyder såklart mycket att var bäst i Skåne, säger Claughton. 

Rögles målskyttar i finalen: Melwin Högman, Vidar Torstensson, Leo Papista (2), Albert Stierndahl, Arvid Stolt, Nicolai Malm, Mikael Kim, Hugo Svensson Schramm.

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app