Nu börjar allvaret på riktigt: "Det är på tiden"

Publicerad: 2024-01-03
Tre matcher på tre dagar. Det väntar Rögles damlag när HockeyAllsvenskan äntligen drar igång.
– Jag tycker bara det är kul med matcher som betyder något, säger lagkapten Wilma Hjelm.

Efter att ha avverkat sin julledighet uppe i Överkalix är Wilma Hjelm återsamlad med sina lagkamrater sedan en dryg vecka tillbaka.

– Det känns verkligen bra att vara här igen, säger lagkaptenen. 

Det blir sannerligen en rivstart på året och HockeyAllsvenskan för Rögles damlag. Där en tre dagars roadtrip med tre matcher på lika många dagar inleder jakten på en SDHL-plats.

Först ut är Team Uppsala fredag/lördag följt av Haninge Anchors under söndagen. 

– Det ska bli kul, vi har inte haft det på samma sätt tidigare. Det ska bli kul att spendera så mycket tid med laget, få en helg tillsammans med mycket matcher. 

Tre matcher på tre dagar är ju lite speciellt.

– Ja, det blir nytt för mig. Jag har spelat två matcher i rad tidigare men inte tre. Det kommer nog kännas men det ska bara bli kul att spela match. 

Grundserien av NDHL tog slut redan den 10 december, vilket såklart innebär att det var ett tag sedan laget spelade en riktig tävlingsmatch. 

– Det är på tiden. Det var alldeles för länge sen sist. 

Kan det vara till er nackdel?

– Jag tror och hoppas att vi är redo. Vi har kört lite mer matchlikt och med mer kamp på träningen senaste tiden. Sen har det varit bra med lite ledighet också, så att vi får vila våra kroppar. 

Att Rögle skulle spela i HockeyAllsvenskan blev klart relativt tidigt under säsongen. Därför har laget tränat hårdare än vanligt den senaste månaden. 

– Vi har egentligen kört på väldigt hårt sedan början på december. Både hårt i gymmet och på isen. Det kommer förmodligen hjälpa oss nu nör vi går in i den nya serien. 

Att HockeyAllsvenskan drar igång innebär att allvaret börjar på riktigt. Varje match blir viktig i kampen om att ta en plats i SDHL. Om det är någon som har erfarenhet av allvar, så är det den trefaldiga SM-guldmedaljören, Wilma Hjelm. 

– Det är många matcher på kort tid, så det gäller att man är med redan från första matchen. Det går inte att ha några matcher där vi inte är på topp. För då tappar man lätt poäng och hamnar efter. Så det gäller att vi är med från början om vi ska kunna ta oss vidare, säger Hjelm och fortsätter:

– Det är bra lag vi möter. Det är de bästa lagen från öst och syd. Så det kommer vara tufft motstånd och det ska bli kul att få mäta sig med nya lag också.

Rögles damsatsning består av en hel del egna produkter som för första gången sätts i en sådan typ av situation. 

– Det är nytt för många när det är mycket som står på spel. För att ta sig vidare så måste vi vinna och jag tror att det är viktigt för oss som varit med att visa vägen och inte stressa upp sig allt för mycket. Alla reagerar ju olika och vissa kan ju bli väldigt nervösa. 

Hur blir du i sådana situationer?

– Jag taggar väl till lite extra. Jag tycker bara det är kul med matcher som betyder något. Lite nervöst kan det såklart vara men det tror jag behövs också. 

Med sig från den södra divisionen har Rögle Troja Ljungby och Malmö Redhawks. Men nu väntar även tre nya motstånd i form av Team Uppsala, Haninge Anchors och Södertälje. 

– Vi har fokuserat mycket på vårt egna spel de senaste träningarna och att vi inte ska anpassa och allt för mycket efter motståndarna. 

HELGENS MATCHTIDER:

Fredag: Team Uppsala - Rögle, 19.30 

Lördag: Team Uppsala - Rögle, 12.00 

Söndag:  Haninge - Rögle, 14.00

Du kan se matcherna via svenskhockey.tv

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app