Everberg redo för comeback

Publicerad: 2023-10-02
RBK Herr
Dennis Everberg har fått klartecken. Forwarden är redo för comeback.

– Roligare blir det inte, säger forwarden.

Dennis Everberg har ännu inte spelat SHL-hockey den här säsongen. Detta efter att ha skadat sig på träning innan premiären. Men nu är skadan läkt och forwarden redo för comeback. Han siktar på spel redan på torsdag i hemmamatchen mot Luleå. 

– Det känns bra. Det är aldrig roligt att vara skadad, speciellt eftersom jag har det färskt i minnet från förra året. Men, det är inte mycket man kan göra åt vissa saker. Det här var ingen muskelbristning utan en klubba i ansiktet. Jag är glad att jag klarade mig så pass bra, säger Everberg. 

Everberg missade stora delar av förra säsongen också och bokfördes bara för 21 matcher. Han har varit i träning under de senaste veckorna, men det är först nu han kan gå för fullt. 

Siktet är alltså inställt på torsdag i hemmamötet mot Luleå.

– Det är det man ser fram emot. Vi har några dagar på oss fram till dess och finslipa på detaljer och sånt som vi gjort mindre bra, säger Everberg.

Everberg har fått följa laget från sidan under de första sex matcherna av säsongen. Rögle har inlett med två segrar, tre förluster efter ordinarie tid och en förlust efter straffar. De grönvita har därmed spelat in sju poäng och ligger på tionde plats i SHL-tabellen. 

– Det går väl inte i linje med våra förhoppningar om jag säger så, men jag tror mycket är … vi har satt väldigt höga förväntningar och förhoppningar på oss själva och, jag menar det är 13 andra lag där ute som försöker vinna, och vi har inte lyckats vinna, säger Everberg. 

Rögle spelar två hemmamatcher den här veckan. Luleå på torsdag och Oskarshamn på lördag. Laget är obesegrat i Catena Arena så här långt efter segrar mot både Malmö (3-2) och Växjö (3-1).

– Det är ju fantastiska evenemang här i Catena Arena. Roligare blir det inte, säger Everberg. 

En längre intervju med Dennis Everberg kommer i vår podcast "Längs Rönne Å" som släpps på tisdag morgon (08:00). 

Här hittar du samtliga avsnitt av podden: LÄNGS RÖNNE Å

Missa inte Everbergs comeback

Köp biljett, boka plats i restaurangen eller Sportbaren HÄR

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app