Ny Rögle-förlust i SHL

Publicerad: 2024-01-27
RBK HERR
Rögle föll med 1-4 hemma mot Skellefteå under lördagseftermiddagen.

Rögle fick inte hål på Skellefteå och förlorade inför 6310 åskådare i Catena Arena. Förlusten var lagets femte raka i SHL-hockeyn. 

Christoffer Rifalk gjorde sin tionde raka start i Rögle-kassen och räddade 20 skott. Lian Bichsel gjorde Rögles enda mål i matchen. 

– Det är riktigt frustrerande. Vi måste börja vinna matcher och spela bra hockey. Det gör vi inte över 60 minuter idag. Vi har sagt det länge nu. Det är nog. Vi måste komma ut och leverera bättre över 60 minuter. Vara noggrannare i det vi gör, säger Daniel Zaar. 

Skellefteå tog ledningen efter 8:16 av den första perioden genom Dylan Sikura, som efter en spelvändning var sist på pucken framför Rifalk. Rögle hade svårt att skapa offensivt under de första 20 minuterna och fick bara till fyra avslut på Skellefteås kasse. 

Skellefteå-målet stod sig som matchens enda till 13 minuter in i mittperioden. Då ökade Skellefteå på till 0-2 genom Jonathan Pudas i powerplay. Precis som i den första sköt Rögle fyra skott på mål även i den andra perioden. 

– Det känns som att vi börjar spela när vi ligger under, det har hänt ofta. När vi ligger under med två, tre puckar då börjar vi spela bättre. Men vi måste hitta vägar att göra det från start. Sen är det klart att det är tufft med situationen vi är i, säger Zaar.

Mitt i den tredje perioden fick Skellefteås Emil Salomonsson ett matchstraff för huvudtackling. Ett fem minuter långt powerplay väntade Rögle, och en chans att kunna ta sig in i matchen igen, men PP-spelet blev kortvarigt eftersom Dennis Everberg drog på sig en tvåminutersutvisning för slashing. 

I spel fyra-mot-fyra ökade Skellefteå på till 0-3 genom Jonathan Jonsson. 

Rögle fick till en reducering med 5:16 kvar genom backen Lian Bichsel, som satte 1-3 i slutet av powerplayspelet. Målet var Bichsels första i Rögle-tröjan. 

Skellefteå punkterade matchen i tom kasse med 2:07 kvar att spela. 

– Efter deras andra mål går vi ner oss ganska kaftigt. Jag tycker inte att vi kommer upp i någon prestation i resten av matchen för att matcha intensiteten och kvaliteten som Skellefteå besitter i sitt spel, säger Rögles tränare Roger Hansson. 

Nästa vecka spelar Rögle tre matcher; Örebro borta på tisdag, Växjö hemma på torsdag och Linköping borta på lördag. Därefter väntar landslagsuppehåll. 

PRESSKONFERENS RÖGLE-SKELLEFTEÅ

2024-01-27
Presskonferens Rögle - Skellefteå 1-4

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app