Nylaanders målform fortsätter: "Går bara uppåt"

Publicerad: 2023-12-01
RBK DAM
Arwen Nylaander gjorde två mål och förlängde sin målsvit till sex matcher när Rögle besegrade Karlskrona med 6-0 på bortais under fredagskvällen.
– Jag tycker vi dominerar alla tre perioder, säger forwarden.

Rögles damlag kan blicka tillbaka på en lyckad fredagskväll i Karlskrona.  De första två mötena mellan lagen slutade 7-1 och 8-0 för Rögle, och det blev ytterligare en klar seger för RBK..

– Vi hade en match mot dem i onsdags med juniorlaget där matchen gick till förlängning och vi vann. Men vi hade höga förväntningar på dem nu också. Vi var beredda för vad som helst.  Vi kom inte med inställningen, du vet, att vi är det bättre laget, säger Arwen Nylaander.

– Vi kom hit för att vinna, men vi spelade fortfarande som om vi skulle spela mot ett NHL-lag, fullt ös. Jag menar på sättet som vi skulle ha spelat mot det bästa laget. Vi spelar alltid med den inställningen, varje gång.

Rögle kom ut starkt och tog kommando över spelet tidigt. Efter 14 spelade minuter kunde Emily Gustafson ge de vitgröna ledningen i matchen i powerplay. Målet skulle bli periodens enda men det fanns bud på mer.

– Vi hade 1-0 från första perioden, men det var inte resultatet det borde varit i första perioden eftersom tjejerna skapade fantastiska chanser som tyvärr inte gick in.

MER ANFALL I MITTPERIODEN

I andra perioden höjdes spelets intensitet men också Rögles aggressivitet mot målet.

– Mellan perioderna pratade vi mest om att skapa chanser, vart man kan bli fri. Typ som när vi spelar powerplay eller när vi försöker ta oss ur egen zon. Vi pratade också mycket om att ta oss in i slottet.

Det gav resultat. Tidigt i andra perioden, rättare sagt efter en minut, kunde Nylaander utöka ledningen till 2-0 på ett friläge. 

– Det var en sekvens i vår egen zon. Jag tror jag passade Amalie och jag blev fri vid sargen för en sargpass. Jag lyfte pucken förbi försvararen och kom på ett sorts friläge. Sen gjorde jag en skottfint och satte den. Jag var exalterad över det målet, säger Nylander.

– Jag har haft många chanser på frilägen den här säsongen och inget av dem har varit värst bra. Eller jag tycker ett var riktigt bra, men de andra missade jag och sköt rakt på målvakten så jag var glad över detta. Jag börjar bli mer lugn med dem, men som jag sa Amalie skapade chansen. Hon gjorde skillnad i uppspelet så att jag sedan kunde fullfölja anfallet. 

Rögle skulle sedan gå upp i en tremålsledning i mellanperioden efter ännu ett powerplaymål i matchen, denna gången av Johanna Eldebäck. Totalt blev det tre powerplaymål för Rögle på sex försök. 

– Generellt tycker jag att vi blir bättre i powerplay för varje match. Jag tycker vi hade bättre skotteffektivitet i powerplay än de senaste matcherna. Vi gjorde två eller tre mål. Jag tycker detta är det bästa vi spelat i powerplay sett över alla matcher och när det kommer till skotteffektiviteten. 

Rögle tappade aldrig greppet om matchen de tagit i den inledande perioden, utan spenderade mesta tiden i den offensiva tredjedelen. Med andra ord anföll man i princip 60 minuter, bortsett från när man drog på sig två utvisningar inom loppet av 30 sekunder. 

– Jag tycker vi dominerar alla tre perioder. Vi var mestadels i deras tredjedel. Jag vet inte vad jag ska säga för vi var knappt i vår egen zon.

MÅLSVITEN FÖRLÄNGDES

I tredje perioden kom målen som Rögle tidigare haft bud på. Först kunde Nylaander göra ställningen 4-0 i powerplay drygt två sekunder in i perioden. Därefter blev det ett andrum innan Rögle dundrade in två mål inom loppet av två minuter, först Emilia Rydell och sedan Gustafson som gjorde sitt andra mål för kvällen. Gustafsons mål fastställde slutresultatet till 6-0. 

Arwen Nylaander gjorde två mål mot Karlskrona. Målen innebar att forwarden gjort mål i sex raka matcher och noterats för 11 fullträffar den här  säsongen. Dessutom noterades hon för två assist i matchen.

– Det känns skönt att äntligen börja komma in i det. Jag var lite off i början på säsongen. Tränarna visste vad de behövde göra. De bänkade mig en match och jag spelade inte så mycket. Det hjälpte mig att bli bättre, hjälpte mig att komma igång med spelet och försöka ännu mer på träningarna, åka  skridskor och så för att visa dem att jag kan vara med i det här laget. Jag tyckte de gjorde rätt sak där. Nu går det bara uppåt så jag är glad. Glad över att arbetet jag lagt ner börjar betala av sig och att jag äntligen börjar vänja mig vid ligan. 

Redan på söndag är det dags för damerna att spela match igen. Den här gången mot tabellfyran Hvidovre. Matchen spelas i Catena Arena  (16.00) och Nylaander hoppas på storpublik. 

– Det är en hemmamatch, vi har fördelen. Jag hoppas att många kommer dit och stöttar oss. Sedan är det derby på onsdag mot Malmö. Jag längtar efter den matchen. 

– Publiken betyder så mycket, det gör så stor skillnad för oss. Jag kommer ihåg vår första match vi spelade mot Malmö. Vi låg under, men tack vare fansens stöd i slutet av matchen vann vi. De taggar till en när man hör fansen skrika gå, gå, gå eller när man gör något bra och de klappar, det gör en taggad. Man känner sig bättre och får en känsla av att man är ”on top of the world”, säger Nylaander och avslutar 

– Att se deras stöd från läktaren är en av de bästa känslorna i världen eftersom att vi spelar för dem. Vi spelar för klubben och vi spelar för dem. 

Bildbyrån

Karlskrona - Rögle 0-6 (0-1 - 0-2 - 0-3)

Skottstatistik: 12-48 (2-13 - 3-16 - 7-19)

PIM: KHK 12 (2x6) RBK 8 (2X4)

Första perioden:

14:00 0-1 Emily Gustafson (Arwen Nylaander, Megan Holzhuter, spel fem mot fyra)

Andra perioden:

01:03 0-2 Arwen Nylaander (My Lau)

14:48 0-3 Johanna Eldebäck (Herborg Geirsdottir, spel fem mot fyra)

Tredje perioden:

01:48 0-4 Arwen Nylaander (Moa Nilsson, Megan Holzhuter, spel fem mot fyra)

14:00 0-5 Emilia Rydell (Arwen Nylaander, Ida Søndergaard)

15:59 0-6 Emily Gustafson (Ava Farid Malthe)

Majken Pålsson
Huvudpartners
Statistikleverantör app