Bergkvist inför damallsvenska starten

Publicerad: 2023-12-30
RBK DAM
Rögles huvudtränare Julius Bergkvist ser fram emot matcher mot topplag efter jul. Här är en lägeskoll inför starten av DamAllsvenskan.

Rögles damlag blickar mot DamAllsvenskan. Premiären spelas borta mot Team Uppsala den 5 januari och i veckan som gått har laget dragit igång träningen ordentligt efter ett juluppehåll. 

– Det är bra. Vi fick några dagars ledigt här efter vår sista match och sedan var vi tillbaka i onsdags. Så vi är igång igen, säger huvudtränare och tillfällig sportchef Julius Bergkvist. 

Rögle är ett av tre lag från den södra damettan som är vidare till DamAllsvenskan. Även Malmö och Troja-Ljungby tog sig vidare från den södra serien. Förutom Team Uppsala ingår också Haninge och Södertälje. Rögle inleder med match mot Team Uppsala den 5 och 6 januari och avslutar premiärhelgen mot Haninge den 7 januari. Tre matcher på lika många dagar alltså. 

Redan när laget säkrade en plats till Damallsvenskan påbörjades förberedelserna för det lite tuffare spelschemat. 

– Direkt när vi märkte att vi var klara för allsvenskan så har vi ju tränat upp en grundkondition eller vad man säger. Och nu när vi går in och spelar tre matcher i rad så blir det väl att veckorna nog blir ganska enkla på träningen. Vi ska jobba mycket på detaljer, säger Bergkvist. 

Bergkvist kunde under uppehållet också bjuda Rögles supportrar på två kontraktsförläningar i målvakten Alba Gonzalo och backen Amalie Andersen. Båda har skrivit på för två nya år.

– Det betyder Jättemycket. Vi vill behålla många av våra spelare och de här två är starka spelare för oss och bidrar med mycket. Framför allt erfarenhetsmässigt. De har varit med på en hög nivå tidigare så att de två är kvar i två år till betyder mycket för oss, säger Bergkvist. 

Under den här veckan har också Amelie Elisson lånats in. Elisson kommer från Helsingborg och ska stärka upp laget under två veckor när danskorna My Lau och Ida Søndergaard spelar U18 VM med Danmark. 

– Vi tar in Amelie för att hjälpa oss. Hon är en center, en defensiv center som vi kommer få mycket nytta av, säger Bergkvist. 

SE HELA INTERVJU MED BERGKVIST HÄR

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app