Pelle Prestberg ny assisterande tränare i Rögle

Publicerad: 2024-07-16
RBK HERR
Pelle Prestberg blir assisterande tränare i Rögle. 49-åringen, med fyra SM-guld på sitt CV, har skrivit på för klubben.

Efter fyra säsonger som assisterande tränare i Färjestad lämnade Prestberg värmlandsklubben i våras. Nu står det klart att han kommer göra Roger Hansson, Max Bohlin och Peter Hirsch sällskap i Rögles ledarstab kring herrlaget. 

– Det har varit en bra kommunikation mellan mig och Hampus (Sjöström), sen har jag pratat mycket med Roger (Hansson) och Daniel (Koch). De har lagt fram ett jobb till mig som jag tycker ser väldigt kul och intressant ut. Det passar mig jättebra och det kändes rätt när det blev allvar, säger Prestberg. 

Prestberg har en lång karriär inom hockeyn bakom sig. Som aktiv vann han tre SM-guld med Färjestad (1998, 2006, 2011) och gick upp i SHL med Leksand (2013).  Som tränare var han med och tog SM-guld med Färjestad (2022). 

– Jag har erfarenhet från att ha varit med och vinna. Både som spelare några gånger, men också som ledare. Jag vet vad som krävs, men sen är det väldigt små marginaler som gör att man går hela vägen. Det blir ett långt arbete, det är inget som man gör på en vecka. Det är en lång säsongs jobb innan man får möjlighet att stå där som vinnare. Men kan jag vara med och bidra på något sätt till att Rögle ska ta det där första guldet är ingen gladare än jag, säger Prestberg

Som spelare gjorde Prestberg 594 Elitseriematcher med Färjestad och Frölunda. Han producerade 389 poäng, fördelat på 209 mål och 180 assist. Han stod dessutom för 60 poäng (39+21) på 130 SM-slutspelsmatcher. 

Prestberg gjorde också 132 matcher i HockeyAllsvenskan med Leksand och var lagkapten i tre av sina fyra säsonger i dalaklubben.

– Pelle är en bevisad vinnare, både som spelare och ledare och kommer bidra med värdefull erfarenhet. Han är slipad i taktiska detaljer offensivt och kommer vara ett bra bollplank till våra forwards. Vi gillar hur han kompletterar vår tränarstab. Pelle vet vad som krävs för att prestera på högsta nivå och vi är väldigt glada över att välkomna honom till Bandyklubben, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström. 

Pelle Prestberg ansluter till Rögle de kommande veckorna och påbörjar sin tjänst som assisterande tränare den 1 augusti. Rögle inleder sin säsong med återsamling den 5 augusti. 

DET ÄR DAGS ATT SÄKRA SITT SÄSONGSKORT TILL 2024-25. ALL INFO FÅR DU OM DU KLICKAR HÄR

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app