Äntligen match för Rögles damlag: "Vi lever vår dröm"

Publicerad: 2023-08-17
I helgen drar träningsmatcherna äntligen igång. När pucken släpps mot Troja Ljungby hemma i akademihall 1 på lördag innebär det första matchen någonsin för Rögles nykomponerade damlag.

– Vi har pratat om det varje dag sen i måndags, säger målvakten Alba Gonzalo.

Det börjar röra sig mot lunchtid när ett av Rögles många nyförvärv, Alba Gonzalo, tar en tillfällig paus från arbetsdagen. Detta är målvaktens andra vecka som anställd uppe i arenarestaurangen. 

– Jag ville verkligen jobba här, jag har gjort liknande tidigare och det gör allt så mycket enklare. Alla är verkligen så trevliga här. 

Sen drygt tre veckor tillbaka har Rögles damlag tagit plats i sitt nya omklädningsrum och dragit igång träningen på riktigt inför vad som komma skall. 

– Vi jobbar väldigt hårt och alla i laget är verkligen tävlingsinriktade, vilket gör att alla pusha sig själva ännu mer. Jag känner att om vi fortsätter att jobba på såhär så ser det lovande ut, säger hon och fortsätter:

– Vi har många starka personligheter som får alla att köra hundra procent. De har verkligen satt ihop en bra grupp, alla tjejer i laget är så trevliga. Det känns som att vi har spelat ihop mycket längre än vi har.

Trivs du i ert nybyggda omklädningsrum? 

–  Ja, verkligen. Jag har aldrig varit i ett omklädningsrum som detta i mitt liv. Det är otroligt fint.

Alba Gonzalo kommer senast från spel i just division 1 men har flera års erfarenhet mellan stolparna i SDHL.

– Eftersom alla verkligen kör hundra procent så ser jag inte så stor skillnad från träningarna med ett SDHL-lag. Jag måste verkligen pusha mig själv varje träning, precis som i SDHL. Attityden hos alla är kanon, säger 26-åringen. 

Det blir en fullspäckad helg för Rögles damlag. Två matcher på två dagar samt aktiviteter och teambuilding utanför isen. 

– Vi vet inte riktigt vad vi ska göra än, så det är lite pirrigt. Men det kommer bli kul. 

På andra sidan isen står, som nämnt, Troja Ljungby x2 för motståndet och matcherna spelas lördag klockan 16.00 samt söndag klockan 14.00.

– Alla är oerhört taggade på att spela match. Vi har pratat om det varje dag sen i måndags att "äntligen ska vi få spela match tillsammans". 

Detta blir första gången som Alba Gonzalo ställs mot just Troja Ljungby, 

– Jag har tränat med en hel del av spelarna när jag var i HV71. Det kommer bli en bra värdemätare för oss för vi vet att de kommer vara ett av topplagen i ligan. Så det ska bli kul att se hur vi står oss. Det är alltid svårt att veta om man bara utgår från träningar. 

Har du någon speciell matchdagsrutin?

– Jag brukar dricka någon form av energidryck och röra båda stolparna i målet innan domaren blåser igång matchen. Men inte så mycket mer än så. 

Blir du nervös innan en match?

– Ja, det är något jag måste jobba på. Jag kan ibland sätta för mycket press på mig själv. Men när man spelar tillsammans med personer du verkligen tycker om så brukar man spela bättre. Så jag ser verkligen fram emot att göra allt för att göra detta laget bättre. 

Matchen innebär ytterligare ett viktigt steg i Rögles satsning mot SDHL. 

– Bara genom att se allt som Rögle gjort och gör för oss gör mig motiverad. Det känns som att "nu måste vi verkligen ge tillbaka". 

– Jag har hört och sett att alla i Ängelholm verkligen brinner för hockey och Rögle. Att få skriva autografer till så många under ispremiären var verkligen häftigt. Jag bor tillsammans med Megan (Holzhuter) och vi sa till varandra att "vi lever vår dröm". 

Matcherna spelas alltså i akademihall 1 klockan 16.00 på lördag samt 14.00 på söndag och det är gratis inträde. Välkomna!

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app