JVM-kvart för Pettersson och Sverige

Publicerad: 2024-01-02
Rögle BK
Ikväll klockan 19.30 spelar Juniorkronorna kvartsfinal mot Schweiz i JVM. Oskar Pettersson är redo att inleda guldjakten. 

– Vi måste spela med tempot vi haft de första tre matcherna, inte gå ner oss och vara krispiga, säger Rögleforwarden.

Efter ett gruppspel som gav tre segrar och en straff-förlust går Sverige in i den avgörande fasen av turneringen. Förlusten 4-5 efter straffar mot Finland på nyårsafton var Sveriges sämsta insats i turneringen menar Pettersson.

– Första perioden var ett riktigt bottennapp. Det var faktiskt vår sämsta period under hela turneringen. Vi rycker upp oss i andra och tar ledningen. Sen var det 50/50 där i tredje, men synd att vi inte kunde avgöra, säger Pettersson.

Sverige har besegrat Lettland, Tyskland och Kanada och släppte inte in ett enda mål under de första tre matcherna. 

– Den har varit jättebra. Första tre matcherna är väl ... klockrena är kanske att ta i ... men bra. Vi höll nollan de första tre matcherna och haft en fin effektivitet framåt. Ett bra powerplay och boxplay, så första tre matcherna jättebra, säger Pettersson. 

Pettersson har gjort en assist så här långt och snittat 9:54 minuter per match. Han är nöjd med sin egen insats så här långt. 

– Första tre matcherna kändes det bra. Jag skapade och jobbade mig till fler och fler minuter. Mot Finland tycker jag att det var likt laget, ett steg tillbaka. Men det är bara att glömma den och blicka vidare mot kvarten. 

Sverige och Schweiz möttes i en träningsmatch i Ängelholm inför turneringen. Den vann Sverige med 4-2. Nu hoppas "OP" på en repris inför den entusiastiska publiken i Scandinavium. All Sveriges matcher har varit slutsålda hittills och över 100 000 personer varit på matcherna i Scandinavium och Frölundaborg.

– Det är fantastiskt. Det har varit ett galet tryck på alla matcher. Är man lite trött efter något byte så får man genast en fin boost av publiken. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app