Ryfors första ledde vägen: "Go' energi i laget"

Publicerad: 2023-08-25
Rögle besegrade Växjö i Kristianstad med 4-1. Simon Ryfors banade väg med kvällens första mål, vilket var hans första under försäsongen.
– Jag hamnar i en position som jag gillar där jag står i en yta där man kan slänga in några kassar, säger Simon Ryfors.

Försäsongen 2023-24 fortsatte under fredagskvällen med möte med svenska mästarna Växjö, en match som spelades i Kristianstad. Genom mål från Simon Ryfors, Linus Sandin, Johannes Johannesen och Albin Sundsvik kunde de grönvita åka hem med 4-1 och försäsongens andra raka seger. 

– Jag tycker att många delar i vårt spel satt ganska bra. Det är fortfarande tidigt på försäsongen men jag är imponerad över hur vi stabilt vi spelar. Det är vi som driver tempot och vi ger dem inte mycket målchanser, säger Simon Ryfors. 

Erlend Lesund var tillbaka i spel efter att ha varit borta från spel sedan 4 mars. Christoffer Rifalk vaktade Rögles mål och räddade 35 av 36 skott.

Efter två uppklarade boxplay tidigare i den första perioden lyckades Rögle utnyttja sitt första powerplay i matchen. Simon Ryfors fångade upp en retur och sköt in 1-0 bakom Emil Larmi i Växjömålet, hans första mål under försäsongen. 

– Det är alltid kul att göra mål, det har man lärt sig att älska. Även om det inte spelar superstor roll nu under försäsongen är det ändå gött att bli av med första. Vi har inte hunnit jobba jättemycket med powerplay än, men jag hamnar i en position som jag gillar där jag står i en yta där man kan slänga in några kassar, säger kvällens förste målskytt. 

Linus Sandin utökade tidigt i den andra perioden. Därefter svängde matchbilden mer och mer till smålänningarnas favör och de grönvita jobba mycket i egen zon. Reduceringen kom till slut och Rögle gick in med uddamålsledning även till den tredje perioden. Trots trycket mot eget mål var det ändå en stabil känsla hos Röglelägret.

– Vi har en bra balans mellan att behålla lugnet och kyla men att vi samtidigt driver på med energi. Vi spelar mer fysiskt och vi har en riktigt go energi i laget, säger Ryfors. 

Det var en match med många minuter på botbänken för båda lagen. Rögle lyckades däremot hålla emot i samtliga numerära underlägen.

– Vi går i bräschen med ett hårt jobb och bra tempo. Vi håller ett högt tempo, stressar dem och gör det svårt för dem att komma till bra lägen. Det finns självklart lite att jobba på där också, men vi stänger de ytorna som vi har pratat om och sätter bra press, säger Ryfors. 

Rögle tog tillbaka taktpinnen och de sista 20 minuterna bjöd på ytterligare två mål. Johannes Johannesen och Albin Sundsvik skrev in sig i målprotokollet och fastställde slutresultatet 4-1.

Nästa träningsmatch spelas om en vecka, den 31 augusti. Då är det dags att öppna portarna till Catena Arena när Oskarshamn gästar. Säsongskortet gäller, så har du inte säkrat det än kan du göra det HÄR.

Joel Nordström
Huvudpartners
Statistikleverantör app