Zethers revansch – gjorde första SHL-poängen

Publicerad: 2024-01-08
RBK HERR
Matchstraff mot MoDo senast – SHL-karriärens första poäng mot Timrå. Simon Zether gav svar på tal i Rögles 3-2-seger i SCA Arena på måndagskvällen.

Under Rögles tre matcher långa roadtrip har ett namn varit särskilt förekommande: Simon Zether. I resans första match, mot Leksand, passerade han hundra minuter i SHL och förtjänade sitt rookiekontrakt och mot MoDo i match 2 fick han matchstraff redan i den första perioden. I den avslutande matchen mot Timrå fick han sin revansch. Zether spelade fram till både 1-0 och 2-1-målet i Rögles seger. 

– Oerhört kul, kanske inte de svåraste poängen, men alla räknas ju. Jag försökte studsa tillbaka efter matchstraffet i förra matchen. Det är oerhört kul, säger Zether.

– Jag tog matchstraffet relativt bra tycker jag. Lagkamraterna och tränarna stöttade mig, och de gjorde ju ett skitbra jobb med att vinna matchen på ett bra sätt. Jag försökte bara fokusera på den här matchen, och det gick bra idag också, säger Zether. 

Zethers första SHL-poäng kom efter 12:17. Forwarden grävde fram pucken vid sargen och hittade Dennis Everberg som i sin tur spelade vidare till Adam Engström. Engström höjde klubban och pangade in 1-0 med ett slagskott. Målet var hans tredje för säsongen och första sedan den 30 september. 

– Det är ett stort steg mellan junior- och seniorhockey. Det är relativt svårt att göra mål i SHL så jag försökte köpa in på defensiven och ta bra beslut på SHL-nivå som jag tycker att jag gjort. Det har gjort att jag förtjänat att spela, sen att poängen inte kommit ... bara fortsätter man ligga i så kommer man blomma ut. Idag fick jag ändå göra två poäng även om jag är mer stolt över insatsen i arbetet, säger Zether. 

Timrå kvitterade dock innan den första perioden var över. I powerplay efter 17:32 genom Emil Pettersson som högg på en retur framför Rifalk. 

I mittperioden var Zether framme igen. Efter att han fått pucken längs sargen hittade han Brandon Davidson tvärs igenom zonen. Davidson sköt direkt och på returen rakade Albin Sundsvik in 2-1 till Rögle. Målet var Sundsviks sjunde för säsongen, hans högsta notering i SHL-karriären.

Timrå kvitterade efter 6:45 i den tredje perioden genom Robin Hanzl som fick trycka in en retur bakom Rifalk till 2-2. 

Rögle fick powerplay med 5:01 kvar att spela och i det numerära överläget satte de vitgröna press. Till slut fick Daniel Zaar pucken framför mål och skickade in 3-2. Zaar har nu gjort mål i två raka matcher.

– Vi har kommit ihop tajtare som grupp, som jag tycker man märkt under resans gång. Även om vi inte var tillräckligt effektiva mot Leksand så tycker jag vi byggt vidare på den känslan vi har i gruppen. Det är mycket positivt, säger Zether. 

Timrå tog timeout och plockade ut sin målvakt med 2:21 kvar att spela. Med 1:28 kvar drog Henry Bowlby på sig en utvinning för interference och Timrå fick chansen att kvittera. Men Rögle höll undan och tog sin andra raka trepoängare i SHL. 

Senast Rögle tog två raka tre trepoängare var den 5 och 7 oktober. I och med segern klättrar Rögle till en nionde plats tabellen. 

– Jag tycker vi är väldigt pålitliga till varandra, spelar förutsägbar hockey och hjälps åt mycket på isen. Men även också i båset. Vi diskuterar situationer för att göra det bättre i nästa byte. Sen tycker jag vi tar bra beslut och ligger på rätt sida, säger Zether. 

EFTERSNACK 

PRESSKONFERENS

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app