Rögle drar på roadtrip: "Kul att komma iväg med laget"

Publicerad: 2024-01-03
RBK HERR
Daniel Zaar och Max Bohlin ser Rögles roadtrip som en gyllende chans att svetsa samman gruppen ytterligare. Och hyllar Janne Larsson som kommer tillbaka som assisterande tränare i klubben.

– Jag hoppas kunna dra nytta av det också, säger forwarden.

På onsdagen reste Rögle till Leksand för 2024 års första långa roadtrip. Leksand på torsdag, MoDo på lördag och Timrå på måndag innebär tre matcher på fem dagar och nio viktiga poäng att spela om. 

– Det är kul att komma iväg med laget och försöka komma ihop ännu tajtare som grupp. Man kan tänka på lite annat utanför hockeyn, ha kul ihop och sen bara gå ut och vinna matcher. Det är väl det jag ser fram emot, säger Zaar. 

Zaar och Rögle går in i det nya året med en derbyseger som avslutning på 2023. Efter 3-2-segern på övertid hemma i ett slutsålt Catena Arena den 30 december var det en känsla av glädje som fyllde omklädningsrummet. Segern var den andra på fyra matcher sedan Rögle förändrade i tränarstaben och den sportsliga ledningen innan jul. 

– Vi plockar med oss hur vi tog nytta av powerplayet vi fick och att vi hittade en väg att vinna. Men det är klart att det är mycket som behöver bli bättre därute. Vi jobbar med det varje dag, att sätta lite nya grejer som vi jobbat med sedan den nya ledarstaben kom in, säger Zaar om lärdomarna från Malmö-matchen. 


Under tisdagen presenterades Janne Larsson som assisterande tränare. Han går in i ledarstaben tillsammans med Roger Hansson, Max Bohlin och Peter Hirsch under resten av säsongen. Roger Hansson har titeln som huvudtränare. 

– Det är en coach som känner många i laget. Han är duktig taktiskt och kommer in med mycket energi. Det tror jag kan göra mycket nytta för gruppen, säger Zaar som den här säsongen stått för två mål och två assist på 21 matcher. 

– Som många andra i laget har jag också haft honom i några år och det är klart att det är en fördel att man känner varandra. Jag hoppas kunna dra nytta av det också, säger Zaar. 

Janne Larsson ansluter till Rögle på fredag, efter matchen mot Leksand. Det blir hans tredje sejour i klubben efter att han också varit verksam mellan 2019-22 och under våren 2023. 

– Det känns som ett perfekt komplement till nuvarande ledarstab, säger Max Bohlin.

–  Jag har jobbat med honom tidigare. Han har ett fantastiskt hockeyöga och kommer bidra med sin erfarenhet och kunnande. 

FREDRIK KARLSSON / Bildbyrån

Precis som Zaar hoppas Max Bohlin att den ovanligt långa roadtrippen ska ge Rögle en chans att komma ihop mer som grupp och slipa på de detaljer i spelet som behövs för att lyfta i tabellen. Inför mötet med Leksand på torsdagen ligger Rögle på tolfte plats med fyra poäng upp till tiondeplatsen.

– Vi ser det här som en stor möjlighet att komma mer samman som grupp. Men vi har också ett starkt mål med den här resan. Det är att förstå att vi måste jobba mer mot 60 minuter i våra matcher och vara konsekventa. Vi fokuserar väldigt mycket på vår prestation mot Leksand i den första matchen på den här roadtrippen, säger Rögle-tränaren.

Förutom Oskar Pettersson (JVM) och Erlend Lesund (skadad) är alla Rögle-spelare tillgängliga för den kommande roadtrippen.

NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

[Följ Rögle på Facebook, Instagram, TikTok och X för ytterligare exklusivt material och Rögle-nyheter!]

MER RÖGLE - LYSSNA PÅ PODCASTEN LÄNGS RÖNNE Å

Senaste avsnittet: HÄR

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app