Derbyförlust för Rögle dam: "De är det bättre laget idag"

Publicerad: 2023-10-22
Det blev inget nytt derbyjubel för Rögles damer. Malmö drog det längsta strået och vann matchen med 4-1.

– Vi får ta med oss det vi gjorde bra och blicka framåt, säger Julius Bergkvist, huvudtränare för Rögles damlag.

Rögle fick inleda säsongen med att känna på en derbyseger på hemmaplan inför 3852 personer. Segerbedriften var något som laget såklart ville upprepa men dessvärre inte lyckades när säsongens andra derby vankades. 

– Överlag så är Malmö det bättre laget idag. Vi får ta med oss det vi gjorde bra och blicka framåt, säger Julius Bergkvist. 

Det var en inledningsvis jämn och fysisk tillställning. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen skapade några heta målchanser i den första perioden. Men båda nollorna var intakta när det var dags för periodpaus. 

– Tycker vi kommer ut bra första perioden, gör det vi pratar om, att spela enkelt och växa in i matchen.

I andra skulle pendeln svänga över till hemmalagets favör. 

Malmö tog ledningen genom Nele Bachmann, sju minuter in i perioden. Hemmalaget skulle sedan utöka sin ledning två gånger om i perioden via Silke Glud som var sist på pucken två gånger om.  

3-0 inför tredje. 

– I andra börjar vi tumma på vissa grejer, chansa lite vilket gör att de kunde vända snabbt på oss och skapa mycket chanser, säger Julius Bergkvist. 

Rögle hade dock inte gett upp. Lagkaptenen Wilma Hjelm tände hoppet när hon genom fin skridskoåkning kom fri och satte 3-1 i boxplay. 

De vitgröna kom dock inte närmare än så den här söndagen. Malmö fastställde slutligen slutresultatet till 4-1 i tom kasse. 

– Vi gjorde lite förändringar inför tredje för att skapa lite energi i laget och jag tycker att vi ger en hyfsad push i slutet av matchen. Men de trycker ner oss och skapar långa anfall vilket gjorde det svårt för oss att helt ge oss själva chansen att vända den här matchen. 

Nästa vecka är Rögle tillbaka på hemmaplan igen när Linköping gästar den 27:e oktober. Missa inte det!

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app