Sjöström: "Han får huvudansvaret"

Publicerad: 2023-12-15
RBK HERR
Roger Hansson får ett övergripande ansvar. Det var en av sakerna som Rögles tillförordnande sportchef Hampus Sjöström diskuterade under fredagen.

Det har varit bråda dagar för Hampus Sjöström att sätta sig in sin roll som tillförordnad sportchef i Rögle. Men saker och ting börjar trilla på plats.. En av de sakerna är rollfördelningen i tränartrion med Roger Hansson, Max Bohlin och Peter Hirsch. 

– Roger tar huvudansvaret för ledargruppen. Han har en gedigen erfarenhet från att coacha lag och har fått ännu mer bra erfarenhet nu under sitt äventyr i Europa. Han är också bra på att ta spelarna på ett bra plan utanför isen, säger Sjöström till Grönt & Vitt.

– Max kommer fortsätta på backsidan, men också ett ytterligare ansvar att jobba tight med hela spelargruppen och spelarutveckling. Peter fortsätter med målvakterna, men kommer också få utökat ansvar för försvarsspel och scouting av motståndare.

Vad i den här gruppen gör att ni känner er trygga?

– Framför allt är vi väldigt samspelta. Vi har jobbat tidigare under säsongen så det är ingen nya konstellationer, tankar eller förhållningssätt. Sen kommer det så klart lite nya idéer genomsyras när det är andra som ska ta ansvar. Men jag känner mig otroligt trygg och förväntansfull inför framtiden. 

Rögle har genomfört två ispass sedan laget återsamlades efter veckans lediga dagar och förberedelserna är riktade mot tisdagens bortamatch mot Växjö Lakers. Förutom Riley Sheen (vecka-för-vecka) samt Erlend Lesund (tills vidare) och landslagsspelarna Linus Sandin (Tre Kronor), Oskar Pettersson (JVM) och Simon Zether (U19) har alla varit på is. Valtteri Viljanen har tränat i en röd tröja (ej tacklingsbar) medan Dennis Everberg gått för fullt och är redo för spel på tisdag. 

– Först och främst har det varit bra energi från alla spelare och ledare. Det känns som att vi tar ny sats, lite gammalt, lite nytt på träningarna också så det är lite nystartskänsla över det hela, säger Sjöström. 

SE HELA INTERVJUN MED HAMPUS SJÖSTRÖM

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app