Nu ska tröja nummer 11 hissas

Publicerad: 2023-10-27
Sjöas match är här! Lördagen den 28 oktober hissar Rögle tröja nummer 11 för att hylla Mattias Sjögrens karriär i klubben.

Sjögren spelade 483 matcher över tio säsonger och stod för totalt 142 poäng. Det går att argumentera för att hans mål mot Mora i kvalserien 2008 är det mest ikoniska, eller att CHL-titeln i Catena Arena 2022 är det största som hänt i klubbens historia. Sjögren var med båda gångerna. Han var dessutom ankaret när Rögle etablerade sig som topplag i SHL 2018-2022, då han också var lagkapten under tre säsonger. 

Lördagen är tillägnad Mattias Sjögren och hans nummer 11, som hissas i taket i Catena Arena. Sjögren blir den sjunde spelaren i Rögles historia att få sitt tröjnummer pensionerat efter: "Swiss" Svensson, Lennart Åkesson, Roger Elvenes, Kenny Jönsson, Stefan Elvenes och Jakob Johansson. 

– Jag är bara stolt för att jag fått spela här och att jag fått göra så många år i klubben. Men jag har aldrig tänkt i termer som att vara legendar, säger Sjögren. 

Det blir en lång dag i Catena som öppnar redan klockan 15.00 för en ceremoni vid Legends Locker room, där Sjögren naturligtvis ska ha en egen plats. Själva tröjhissnings-ceremonin inleds klockan 17.40 och den vill ni såklart inte missa. 

Tiderna att hålla koll på: 

15.00: Entrefoajén och uteserveringen öppnar. 

I uteserveringen kommer Sjöas kebabrulle att serveras. 

15.15 – 15.45: Mattias Sjögren får sin plats i Legends Locker Room. Möjlighet till autografskrivning.

16.00: Resten av arenan öppnar

17.10: Uppvärmning

17.30: Uppvärmning slut

17:40: Ceremoni startar

Direkt efter att vepan nått taket kommer ”Sjöa” få avnjuta hymnen från isen en sista gång. Vi uppmanar alla i arenan att hålla upp sin halsduk i samband med hymnen för att skapa den bästa möjliga inramningen i arenan.

18.00: Nedsläpp

Efter match: After Game i Sportbaren. 

BILJETTER till matchen hittar du här. https://secure.tickster.com/sv/pv9kxv98j7glj51/selectproductgroup

Missa inte att köpa unik Mattias Sjögren-merchandice, antingen på webben eller i arenan. 

Mattias Sjögren gästade vår podcast Längs Rönne Å - Hela intervjun hittar ni här!

Rögle BK
Huvudpartners
Statistikleverantör app