Trobäck Paulsson: "Vill visa vad vi går för"

Publicerad: 2024-02-16
Mickaela Trobäck Paulsson känner att hon tar kliv åt rätt håll. Nu vill backen att hela laget ska hitta tillbaka till de rätta vanorna.
– Det handlar mer om att hitta goda vanor som vi kan ta med oss till matcherna som verkligen, verkligen betyder något, säger backen inför mötena med Troja Ljungby och Södertälje i helgen.

Landslagsuppehållet är ett minne blott, snart är det dags för Rögles damlag att kliva in i matchsammanhang igen. 

Och man gör det med en revanschlust. Förra matchhelgen blev det dessvärre tre raka bortaförluster mot Södertälje gånger två och en uddamålsförlust mot Troja Ljungby. 

– Jag tycker det varit lite svajigt i HockeyAllsvenskan. Vi började väldigt bra och starkt som lag. Sen vet jag inte om vi började bli trötta eller kände en trygghet och började testa andra grejer istället för att göra det vi har pratat om, säger Mickaela Trobäck Paulsson och fortsätter:

– Det var tufft för oss där uppe. Helgen innan hade vi åkt på en hel del skador också. Men i slutändan så ställde vi väl inte oss på "rätt sida", utan vi gjorde det jobbigt för oss själva. 

Nu svänger Allsvenskan in på sista raksträckan då enbart två matcher av fortsättningsserien återstår.  Laget ställs först mot Troja Ljungby under lördagen och sedermera mot Södertälje på söndag. Tabellen hittar ni här. 

– Vi går ju såklart för att vinna båda matcherna den här helgen. Och en andraplats är såklart mycket bättre än en tredjeplats.

– Men framför allt får vi ta saker för vad vi gör ute på isen och inte hela tiden titta på resultatet. Så länge vi gör rätt saker och gör det vi har pratat om så kommer vi skapa goda vanor och det kommer i slutändan ge resultat. 

Trobäck Paulsson har under säsongen vittnat om att hon vill tillbaka till den form backen hade innan hon ådrog sig en skada. Och formkurvan pekar uppåt. 

– Jag kände in mot Allsvenskan att jag började ta kliv åt rätt håll. Sen kanske matcherna mot Södertälje inte var något man skulle hänga i taket. Sen kommer man ha bra och dåliga dagar, det gäller att göra de dåliga dagarna bättre och färre. 

24-åringen har flera års erfarenhet av spel i både division 1, HockeyAllsvenskan och Play Off till SDHL. 

– Jag har spelat i Allsvenskan ganska många gånger och som längst har jag fått möta SDHL-laget. Vi vann tyvärr inte då men jag har gått nästan hela vägen i en annan klubb. 

Trobäcks och andra spelares erfarenheter gör att de yngre spelarna i laget har något att luta sig mot när säsongen börjar gå in i skarpt läge. 

– Jag tror det kan vara nyttigt för de som inte har spelat sådana matcher. Det är vinna eller försvinna som gäller. Det gäller att hitta lugnet samtidigt men samtidigt känna att man behöver prestera, behöver göra rätt saker. Men ändå veta att det är ok att göra fel och att vi gör detta som ett lag. 

– Man försöker väl också låta dem andas och säga sitt. De har precis samma rättigheter att säga vad de vill och tycker. Sen har väl vi ett ansvar eftersom vi har spelat sådana matcher tidigare. Där kanske de kan luta sig lite på oss. Samtidigt som de har skickligheter som vi kan luta oss mot och ta åt oss.

Rögle är redan klara för Play Off men det är trots allt viktiga poäng som står på spel. Placeringen i tabellen avgör vilket lag man får möta i den första Play Off-rundan. 

Vad vill du se av ditt lag i helgen?

– Vi behöver komma tillbaka till de rätta vanorna. Självklart vill vi vinna men det kanske inte är resultatet som är viktigast just nu. Det handlar mer om att hitta goda vanor som vi kan ta med oss till matcherna som verkligen, verkligen betyder något. 

– Men om vi spelar som vi ska så har vi stora möjligheter att vinna båda matcherna. Vi är inget dåligt lag, vi är många duktiga spelare som vill visa vad vi går för. 

BILJETTER HITTAR NI HÄR!

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app