Uddamålsförlust i Örnsköldsvik

Publicerad: 2023-09-28
RBK HERR
Rögle åkte på sin tredje raka bortaförlust i SHL-hockeyn. Slutresultatet borta mot MoDo skrevs till 1-2.

Efter två raka förluster på bortaplan under säsongsinledningen åkte Rögle på torsdagen till Örnsköldsvik för att jaga säsongens första bortaseger. Men så blev det inte, även om Rögle skapade en hel del chanser mot MoDo-målet. 

– Vi har gjort två riktigt bra bortamatcher, mot Örebro och MoDo. Det är nog faktiskt två av våra bästa prestationer så här långt. Idag fattas vi bara målen. Vi gör en jättebra bortamatch, säger Röglebacken Ludvig Claesson. 

Det var, som Claesson var inne på, bara målen som fattades. Samtidigt var Modo-backen August Berg var effektiv i sitt skytte och blev tvåmålsskytt för hemmalaget. 

Berg satte MoDo i ledning i slutet av den första perioden. Med 2.20 kvar att spela av öppningsperioden ledade sig hans skott in bakom en skymd Petr Kvaca.  Trots en bra Rögle-start i den andra perioden, som innebar flera chanser mot hemmamålvakten Olle Eriksson Ek, lyckades de grönvita inte få in pucken. Istället ökade MoDo på till 2-0 efter 7:42, återigen genom Berg som gled ner från sin backposition och satte pucken i Kvacas vänstra kryss. 

– Även om de spelar som de i anfallszon så snackar vi om att vi ska ta matchen dit vi vill, och spela i anfallszon. Och det tycker jag vi gör dessutom. Än så länge har vi gjort, förutom en match, bra bortamatcher och fortsätter vi så här så kommer poängen trilla in också, säger Claesson. 

Nykomlingen MoDo har överraskat inledningsvis, framför allt på hemmaplan där laget gjort 13 mål inför matchen med Rögle. Men Rögles försvarsspel var en av sakerna som stämde den här kvällen och hemmalaget gjorde bara två mål på Rögle. 

– Vi scoutade dem, som med alla andra lag och försökte hitta svagheter. De gjorde bara två mål idag, och det borde varit tillräckligt för oss att vinna, men vi kunde inte ta vara på det idag, säger forwarden Tambellini. 

Rögle begränsade MoDos heta chanser och forcerade istället rejält i den tredje perioden. Eriksson Ek i hemmamålet fick kämpa för att hålla pucken från sin målbur. Adam Engström hade till exempel ett skott i målramen och totalt sköt Rögle 13 skott i den tredje perioden. Till slut kom ändå reduceringen genom Brady Ferguson, som tog tillvara på en chans i slottet med 3:17 kvar att spela av tredje. Efter målet hade Rögle fler chanser och tog ut målvakten Kvaca för att få till en kvittering - utan att lyckas.  

– Det var en tajt match. Jag gillade hur vi kom tillbaka i slutet. Men jag tycker vi kan göra lite fler mål på chanserna tidigt i matchen, säger Tambellini. 

Rögle får fortsätta vänta på den första bortasegern för säsongen, men redan på lördag får laget en ny chans när de grönvita gästar Frölunda i Scandinavium. 

– Vi måste åka upp och göra en defensivt solid insats i Frölunda. det är ofta därifrån man skapar målchanser, från att spela ett bra försvarsspel. Vi ska åka upp dit och, som i dag förtjäna att vinna, fast vi inte gjorde det. Men det hjälper inte, bara för att vi förtjänade att vinna idag så hjälper inte det på lördag, avslutar Claesson. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app