Lyckat Schweiz-läger för J18

Publicerad: 2023-08-14
Rögle J18 var i Zürich förra veckan och spelade träningsmatcher mot internationellt motstånd. Det slutade med tre segrar och ett styrkebesked i inledningen av försäsongen.
– Det var kul att möta lite nytt motstånd och se hur andra lag spelar, säger forwarden Nils Bartholdsson.

Det väntade schweiziskt och finskt motstånd i form av Zürich, Zug och Helsingfors när J18 åkte på ett fyra dagar långt träningsläger. Det blev förlust mot Helsingfors i den inledande matchen, men därefter vann de grönvita tre raka matcher och slutade på en tredjeplats i turneringen. 

Femtonårige Nils Bartholdsson spelade sju matcher för J18 redan förra säsongen. På träningslägret i Schweiz stod den unge forwarden för två mål och en assist och fick en skön start på den nya säsongen. 

– Det kändes bra tycker jag. Man är lite rostig nu på försäsongen, men vi kom in i det ganska snabbt och vi har tränat på bra nu ett tag, säger han.

Laget tränas av nya tränarduon Emil Walldén och Jonathan Larsson. I truppen finns stommen kvar från förra säsongen, som redan då hade flertalet underåriga spelare. Utöver det har spelare flyttats upp från U16 och några nya har kommit in. 

Bussen anlände till Schweiz under torsdagen efter en cirka 20 timmar lång resa. Samma eftermiddag spelade de den inledande matchen, där det alltså blev förlust mot Helsingfors. Men efter att bussresan var ur benen, visade J18 prov på fint spel i de tre raka segrarna som följde. 

– Det är lite surt att vi inte kunde göra det bättre mot Helsingfors, då hade vi kunnat vinna turneringen. Men sen gör vi tre jättebra matcher efter det. Det var kul att möta lite nytt motstånd och se hur andra lag spelar, vi fick känna på att möta lite nya spelstilar, säger Nils Bartholdsson. 

På onsdag är det Rögle J20s tur att åka till Schweiz. Destinationen blir Zug och där väntar motstånd mot Mannheim och Zug innan final eller match om tredjepris.

Joel Nordström
Huvudpartners
Statistikleverantör app