Claesson: "Det skulle betyda jättemycket"

Publicerad: 2024-03-11
Ludvig Claesson tog sig hela vägen genom Rögles juniorled och upp i A-laget innan det var dags för nya äventyr. Det blev aldrig något slutspel då, men nu hoppas backen att juniordrömmen ska gå i uppfyllelse.
– Det skulle betyda jättemycket, säger Claesson.

Rögle har allt i egna händer gällande den där Play In-platsen. När endast en match återstår, hemma mot MoDo, ligger Rögle på en niondeplats, tre poäng före Örebro och två poäng före tisdagsmotståndarna MoDo. 

— En rolig tid, det har varit ett tag nu med många viktiga matcher. Så nu när vi är med och slåss om de här Play In-platserna så känns det väldigt roligt. Det blir säkert mycket kamp, tävling och det är två lag som verkligen vill vinna. Det blir en intressant match, säger Ludvig Claesson. 

Örebro har dessutom sämre målskillnad. Vilket innebär att laget, utöver att ta ikapp tre poäng, även måste ta ikapp sju mål. 

Vill man veta resultatet i den andra matchen när man spelar?

– Nja, först och främst ska vi se till att vi ger oss en ledning. Vi har allt i egna händer och vi ska gå ut och vinna matchen. 

Ludvig Claesson är som sagt tillbaka i Rögle med förhoppningen om att få spela slutspel i Catena Arena.

Det skulle betyda jättemycket. Det drömde jag om när jag var junior och kom upp i A-laget här. Att en dag få spela slutspel här. Det är något man verkligen vill göra.  

INTERVJUN MED CLAESSON SER NI HÄR:

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app