Träningsrapport 24 januari

Publicerad: 2024-01-24
RBK HERR
Adam och Adam osäkra och målskyttet en prio när Rögle gästar HV71.

Nya poäng står på spel när Rögle under torsdagen åker till Småland för möte med HV71. Rögle är inför matchen sex poäng före nästjumbon HV71 i tabellen. 

– Det ska bli roligt och en bra möjlighet. Vi har en bra träningsvecka bakom oss och är redo för HV71. Det gäller att vi kommer ut bestämt och rakt. Vill man vinna i den här ligan behöver man spela på en hög nivå. Vi är redo, säger Rögles assisterande tränare Max Bohlin.

Efter att ha vunnit tre raka matcher mellan den 6 och 11 januari har nu Rögle förlorat lika många matcher i rad (två efter ordinarie tid, en efter sudden). Senast blev det förlust med 0-3 mot Färjestad. Under förlustsviten har Rögle bara gjort ett mål, och har en målskillnad på 1-8.

– Vi har börjat titta mer på det offensiva spelet. Den här veckan är egentligen den första där vi kunnat få rejält med träning. Vi har haft lite längre pass och gått igenom dels det offensiva spelet, men också fortsatt på defensiven som vi ser framsteg i. Men det är klart vi hoppas på islossning framåt, säger Bohlin. 

DUBBELT ADAM OSÄKRA

På onsdagens träning saknades forwarden Adam Tambellini, backen Adam Engström och backen Erlend Lesund. Både Tambellini och Engström dras med sjukdom och går under kategorin frågetecken inför matchen mot HV71. Lesund är sedan tidigare borta på grund av skada. I övrigt tränade hela laget på is under onsdagen. 

– Vi tar det dag-för-dag här. Vi har en morgonvärmning imorgon, och därefter kommer det klarna hur vi kan formera truppen, avslutar Bohlin. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app