Amalie Andersen förlänger med Rögle: "Vi ska ta oss till SDHL"

Publicerad: 2023-12-22
RBK DAM
Den danske backen Amalie Andersen och Rögle BK är överens om en kontraktsförlängning. Andersen har skrivit ett nytt tvåårskontrakt.

Truppbygget inför nästa säsong är i full gång för Rögles damlag. Efter att målvakten Alba Gonzalo förlängt sitt kontrakt är ännu en pusselbit på plats i form av backen Amalie Andersen. 

– Jag har verkligen tyckt om min första tid i Rögle och allt har känts jättebra. Jag är vill gärna vara en del av den här resan, säger Andersen och fortsätter:

– Jag tycker om hela organisationen. Alla är verkligen jättetrevliga och det är en väldigt skön stad att bo i. Sen är det inte så långt hemifrån heller. Det är många små faktorer som spelar in och gör att det känns bra. 

Vad är målet med att vara kvar i Rögle?

– Att vi ska ta oss till SDHL. 

Amalie Andersen kom till Rögle tätt inpå säsongsstarten och har tidigare erfarenhet från såväl SDHL, OS och VM. 

– Vi har en väldigt bra grund i laget. Att vi samtidigt har så många unga som redan nu får ta mycket ansvar, kommer vara bra för framtiden.

Rögles huvudtränare och tillförordnade sportchef Julius Bergkvist ser backen som en viktig kugge i resan mot SDHL.

– Det är jätteroligt att Amalie vill vara med på resan, och förlänga redan nu. I henne får vi ett ledarskap och en erfarenhet som är viktig för vår resa mot SDHL. Hon är en av ligans bästa backar och såklart en viktig faktor framåt, säger Rögles Sportchef/tränare Julius Bergkvist. 

– Hennes erfarenhet, professionalism och kravställande gör att hon blir en förebild för de yngre spelarna att se upp till.

I detta nu väntar lite julledigt för Rögles damlag och Amalie Andersen innan HockeyAllsvenskan drar igång efter nyår.

– Det ska bli spännande att möta de andra lagen från de andra regionerna. Spännande att se hur vi står oss mot dem och sen är det alltid bra att få tävla mot bättre lag, att lära sig vad som krävs i framtiden.

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app