Sjödin om spelmässiga lyftet: "Som natt och dag"

Publicerad: 2024-01-10
Självförtroendet växer och poängproduktionen stiger. Nu vill Linus Sjödin fortsätta på den inslagna vägen.
– Det är en helt annan känsla, säger forwarden.

Efter en sex dagar ute på vägarna har Rögles herrlag återigen återgått till vardagen i Catena Arena. 

– Det har varit en rolig raodtrip där vi har kommit varandra närmare och hittat en bra känsla i gruppen. Men det är alltid skönt att vara på hemmaplan, säger Linus Sjödin. 

Resan började tungt med förlust mot Leksand men följdes upp av två trepoängare mot Modo och Timrå. 

– Jag tyckte ändå vi spelade ganska bra mot Leksand men tyvärr gick det inte vår väg. Sen tyckte jag vi hittade någonting i de två sista matcherna och jag tycker det har skapat en bra energi i gruppen, Linus Sjödin. 

Vad var det ni hittade efter Leksandmatchen?

– Vi hade ett bra möte efter matchen. Alla kom fram till att vi vara här, vi alla måste verkligen höja oss. Det räcker nu. Vi kom ut väldigt bra mot Modo och sen har vi bara byggt vidare på det. En helt annan känsla nu. 

För sex omgångar sedan, borta mot Växjö, kom säsongens första mål för forwarden. Efter det har Sjödin dubblat sin poängproduktion. 

– Det släpptes några kilo från axlarna, man har väl gått och grubblat över det där målet. Framför allt har jag hittat en bra kemi med Albin (Sundsvik) som jag har spelat mycket med nu. Och det gör väldigt mycket. 

Vad är det som ligger bakom lyftet?

– Framför allt förtroende. Jag fick höra tidigt från Roger (Hansson) att "det är ok att göra misstag, spela ditt spel, vi tror på dig". Där efter har jag bara lyft mig mer och mer. Sen kom målet och efter det har självförtroendet börjat komma och man kan göra dem där lilla extra grejerna. 

Stundtals har Sjödin även huserat i en av powerplayformationerna. 

– Det är just sådant som bygger självförtroende. Att de visar att de tror på mig. Sen gäller det för mig att visa att de gör rätt. Det är bara att fortsätta på denna vägen nu. 

Hur mycket roligare är det att spela när saker går ens väg?

– Det är en helt annan känsla. Det är som dag och natt kan man säga. Allt flyter bara på. När det går dåligt som jobbar man mer i motvind. Det känns bra just nu. 

Sist Rögle spelade hockey i Catena Arena var dagen innan nyår då en derbyseger bärgades. Under torsdagen är det Timrå som kommer på besök till Ängelholm. 

– Vi ska komma ut precis som vi har gjort de senaste två matcherna. Hålla dem på utsidan och vara desperata när vi skjuter. Då kommer och mer mål att börja trilla in. 

Från din klubba också?

– Vi får hoppas på det, avslutar Sjödin.

HÄR HITTAR DU BILJETTER TILL TORSDAGENS MATCH!

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app