"Nästan så det går att ta på stämningen"

Publicerad: 2023-09-20
RBK Dam
På söndag spelar damerna premiär hemma mot Malmö. Saga Tynell-Nissas hoppas på en hockeyfest.
– Just att det är Malmö hajpar det ju lite, säger forwarden.

Rögle dams resa tar ordentlig fart på söndag när pucken släpps mellan Rögle och Malmö i Catena Arena. För Rögle är det första matchen i seriesammanhang någonsin, och det märks att pucksläppet kommer närmare och närmare. 

– Stämningen i omklädningsrum, bland spelare och ledare, på träningarna Det känns som att vi taggar till och allt blir tuffare. Det är nästan så att det går att ta på stämningen, säger Tynell-Nissas.

Nyförvärvet från Falun får en stor roll i Rögle-laget. Hon har fått ett A på tröjan som symboliserar rollen som assisterande kapten. men hon kommer nog också ha förväntningarna på sig att göra mål. I genrepet mot Karlskrona, som Rögle vann med 13-0, gjorde hon sju av målen. 

– Vi tog med oss det vi hade tränat på till isen och gjorde det som lag. Men det betyder väldigt mycket för mig att göra de poäng som jag gjorde den matchen, säger Tynell-Nissas.

I inslaget nedan ser du hela intervjun med Saga Tynell-Nissas. 

Rögles match mot Malmö spelas klockan 16.00 och blir en riktig familjefest; bland annat kommer det finnas en hoppborg utanför, barn erbjuds ansiktsmålning i kids corner, Chris Abbott grillar utanför arenan innan match och herrlaget välkomnar till den här historiska matchen. Köp din biljett nu. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app