Nicole Norin klar för nytt SM: "Kom mer som en chock"

Publicerad: 2023-11-17
Förra säsongen blev Nicole Norin första Rögleåkaren på 50 år som lyckas kvalificera sig till SM. Nu har Rögleåkaren lyckats med bedriften på nytt.
– Det var en lite rolig överraskning när man såg det, säger Nicole Norin.

– Målet i år är att försöka kvala in till SM. Att sätta upp mål och att ha någonting att sträva efter gör ju det mycket lättare att motivera sig.

Så sa Nicole Norin i början av augusti. Nu är det målet uppnått. 

– Det känns såklart jättekul. Det var som sagt ett av mina stora mål den här säsongen, så det känns skönt att ha det avklarat, säger Nicole Norin. 

I helgen avgjordes den sista deltävlingen i de nationella serierna uppe i Tibro, en tävling som Norin dock inte deltog i. Istället fick Rögleåkaren vänta in de slutgiltiga resultaten och under onsdagen stod det äntligen klart vilka som kvalificerat sig till mästerskapet. 

– Resultatet kom mer som en chock, jag visste inte helt hur det skulle bli. Så det var en lite rolig överraskning när man såg det, säger Norin. 

– Jag kanske inte har gjort mina bästa tävlingar hittills men känner ändå att det har gått framåt. Men det finns mycket att jobba på. 

– Jag visste inte riktigt hur det skulle bli, det var lite oklart. Så man vågade ju inte hoppas på för mycket. 

I år avgörs Svenska Mästerskapen i Norrköping den 14-17 december. Denna gången går Norin in med desto mer erfarenhet i ryggen. 

– Det är klart att det hjälper. Man är alltid väldigt nervös när man gör något för första gången. Så nu kanske man kan fokusera på att åka lite bättre denna gången. 

Vad har du för förhoppningar?

– Jag vill mest åka två så bra åk som möjligt och visa det jag kan. Men framför allt försöka njuta och har kul. Det är ju en väldigt roligt tävling. 

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app