Nicole Norin stod för en fin insats på SM

Publicerad: 2023-12-19
Nicole Norin börjar bli varm i kläderna när det kommer till SM-sammanhang. Uppe i Norrköping slutade Norin på en fin tolfeplats bland sveriges bästa seniorer.
– Man ska väl aldrig säga att man är nöjd, jag vet att jag kan åka bättre än jag gjorde, säger Norin.

Förra säsongen blev Nicole Norin den första Rögleåkaren på 50 år att kvala in till SM. I år lyckades hon med bedriften på nytt och ställdes mot de allra bästa i Sverige uppe i Norrköping. 

– Det var väldigt roligt. Man är lite trött nu efteråt men jag hade otroligt roligt. Det händer ju en hel del på dagarna och man blir väldigt trött av själva tävlingen eftersom det är så mycket nerver, säger Nicole Norin. 

Vad är det mest speciella med att tävla i SM?

– Det är mycket mer än bara en tävling, det är mer en gemenskap där vi exempelvis har middag tillsammans efter tävlingen. Samtidigt har vi en del träningar tillsammans också.

Under första tävlingsdagen stod kortprogram på schemat där Nicoles åk var det tolfte bästa. Dagen efter var det dags för friåkning, där åkte Norin upp sig några snäpp och åket placerades sig på en tiondeplats. 

– Det kändes ok. Jag var ganska nervös men jag kände ändå att jag kunde njuta mycket när jag åkte. Jag missade lite men generellt är jag ganska nöjd.

När poängen räknades ihop slutade Nicole Norin på 106.58 poäng, vilket innebar en tolfeplats i totalen. 

– Man ska väl aldrig säga att man är nöjd, jag vet att jag kan bättre än vad jag åkte. Man får ta med sig det som är bra och jobba vidare på det andra. 

Att få tävla bland de bästa i Sverige inspirerar Norin till att ta nya höjder. 

– Det är väldigt kul att få tävla i SM och få se de allra bästa. Det gör att man blir motiverad till att jobba vidare, avslutar Nicole Norin. 

Nu väntar lite julledigt för Rögleåkaren innan hon tar sats mot nya utmaningar. 

Anton Toft
Huvudpartners
Statistikleverantör app