Norska landslagsspelaren Josefine Biseth Engmann till Rögle

Publicerad: 2024-06-25
RBK DAM
Josefine Biseth Engman är klar för Rögle. Hon har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över ett plus ett år. Hon kommer närmast från Lillehammer i den norska ligan.

Rögle vässar sin forwardsuppsättning till kommande säsong. Den 25-åriga norska landslagsforwarden Josefine Biseth Engmann är klar för en flytt till nordvästra Skåne. Förra säsongen gjorde hon 57 poäng (37-20) på 23 matcher i den norska ligan och vann poängligan hela 20 poäng före närmsta spelare. Hon hjälpte sedan Lillehammer till guld genom att göra 14 poäng (10+4) på fyra slutspelsmatcher. 

– Det är väldigt stort och jag är väldigt stolt över att få vara en del av Rögle. Jag ser fram emot att få komma hit och få dra igång allt, säger Engmann.

Josefine Biseth Engmann har stor erfarenhet. Hon har varit lagkapten i Lillehammer de två senaste säsongerna och spelade SDHL-hockey för MoDo säsongen 2020-21. Säsongen 2017-18 representerade hon University of Maine och har varit ordinarie i Norges landslag under flera år.

– I Josefine får vi en spelare som är i helt med linje i det vi söker. En förebild för våra unga spelare och en bra representant för klubben samt en otroligt duktig hockeyspelare. En tvåvägs center med bra karaktär, har producerat en del poäng och en spelare som man kan lita på i alla lägen. Josefine vill verkligen vara med på resan vi startat här i Rögle och vi är väldigt glada att hon är grön och vit kommande år, säger Rögles sportchef och huvudtränare Julius Bergkvist. 

Förra säsongen var Rögles första på damsidan. Den slutade i första playoff-rundan mot Falu IF. Målsättningen är SDHL och klubbens satsning på damverksamheten har spridit sig till Norge. 

– Jag har hört många bra saker om klubben, att det är många fans och att alla är här för samma sak, att alla ska lyckas och det intrycket har jag fått när jag besökt klubben också, säger Engmann.

Utanför sin karriär på isen är Josefine Engmann hockeyexpert för norska TV2. Hon blev första kvinnliga expert förra hösten. Det är ett jobb hon kommer fortsätta med under kommande säsong. 

På isen hoppas hon kunna bli en spelare som resten av laget kan luta sig mot.

– Jag tror att jag kommer bidra med erfarenhet, att jag har hög arbetsmoral och är väldigt tävlingsinriktad. Och att jag har ett stort hockeyhjärta generellt. Jag är en allround spelare som både kan göra mål, men också stå för grovarbetet, säger Engmann. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app