Hampus Sjöström redo att axla sportchefsrollen

Publicerad: 2023-12-13
RBK HERR
Han har gått bredvid Chris Abbott i två och en halv säsong. Framöver är det Hampus Sjöström som axlar rollen som tillförordnad sportchef.
– Jag vet att det finns en enorm potential i den här gruppen, säger Hampus Sjöström.

Under tisdagmorgonen stod det klart att Chris Abbott lämnar Rögle BK.

– Man är aldrig riktigt förberedd på att något sådant ska hända. En sådan grej kommer alltid som en överraskning och man är inte förberedd på det. Eftersom jag har arbetat så nära Chris under en längre tid, så är det klart att man blir berörd. Men i allt det här så har man ett ansvar och måste blicka framåt. Även om det var ett tungt besked att få där och då, säger Hampus Sjöström och fortsätter: 

– Jag har otroligt mycket att vara tacksam för gentemot Chris, som tog mig hit och som tog mig under sina vingar. Han har alltid varit väldigt inkluderande gentemot mig, vilket har gjort att jag lärt mig väldigt mycket på väldigt kort tid. Jag har mycket erfarenhet från den tiden att luta mig mot. 

Hampus Sjöström kom till Rögle BK i mars 2021 och har under drygt tre säsonger verkat som assisterande sportchef åt Chris Abbott.

– Det finns ett arv som de lämnar efter sig och som man vill förvalta på bästa möjliga sätt. Fortsätta vara en progressiv förening med en hunger att vinna. Här finns fantastiska förutsättningar och de har varit med och format en organisation som kommer finnas med oss in i framtiden också. 

Tvekade du på att ta dig an det här uppdraget?

– Nej, om jag inte hade varit villig att ta mig ann större uppdrag, då tror jag inte att jag hade blivit långvarig i den här branschen. Givet branschens natur så kan det ibland hända väldigt plötsligt och ibland inte. 

Är du redo?

– Ja, det är jag. Även om jag inte haft just den här rollen förut så har jag varit runt den under tillräckligt lång tid för att känna till vad den innebär. Jag har tillbringat tillräckligt lång tid inom ishockeyns värld för att ha förutsättningar för att lyckas med den här typen av uppdrag. 

Chris Abbott lämnade Rögle tillsammans med sin tvillingbror Cam, som haft rollen som huvudtränare. Tills vidare kommer Rögles tränarstab bestå av Roger Hansson, Max Bohlin och Peter Hirsch.

– Nu handlar det om att stötta den befintliga staben tillsammans med Daniel (Koch). Se till att ge dem den stöttningen de behöver för att fortsätta driva processen mot att bli ett vinnande hockeylag. Jag vet att det finns en enorm potential i den här gruppen. 

– Utöver det så fortgår planeringen inför kommande säsonger med både spelare och ledare. 

33-årige Sjöström har tidigare erfarenhet som både hockeyspelare och ungdomstränare. Innan flytten till Ängelholm verkade Sjöström för Svenska Ishockeyförbundets tävlingsavdelning.

Kommer du förändra något?

– Jag och Chris kompletterade varandra på ett bra sätt, vilket förutsätter att man är lite olika på vissa plan. Det är klart att det kommer se lite annorlunda ut, sen är det i dagsläget svårt att säga exakt hur. Jag kommer leda utifrån mina styrkor och hur jag gillar att verka. Tillsammans med de lärdomar jag skaffat mig de senaste åren. 

Vad är dina styrkor?

– Prestigelös och bygger arbetsrelationer mycket på tillit. Jag tror alla vill göra sitt bästa och jag vill att alla ska känna ett stort ägandeskap för sin del i det hela.

Rögle BK
Huvudpartners
Statistikleverantör app