Välmeriterad danska förstärker Rögle

Publicerad: 2023-09-18
Rögle Dam
Amalie Andersen har skrivit ett ettårskontrakt med Rögle. Den OS-meriterade backen kommer närmast från spel i den amerikanska collegeligan.

Lagom till premiärveckan gör Rögle ett nyförvärv på damsidan. Det handlar om den 23-årige danskan Amalie Andersen. 

– Det var tänkt att jag skulle spela i PHF, men när ligan lades ner visste jag inte riktigt vad jag ville. Jag ville hålla alla möjligheter öppna ganska länge. Jag har bara försökt känna efter vad jag ville. Men Rögle var ganska mycket på för att få mig att komma hit och jag tyckte det kändes som en bra möjlighet att få utvecklas själv och tjejerna i laget, säger Andersen. 

Amalie Andersen inledde sin karriär i Herning, men flyttade till Linköping när hon var 16 år för att gå hockeygymnasiet. Hon tog plats i klubbens SDHL-lag och spelade 97 matcher i den svenska högstaligan över tre säsonger. Sedan gick flyttlasset till University of Maine, där hon spelat de senaste fyra säsongerna och tagit examen i International Affairs.

– Det var spännande, annorlunda men väldigt roligt. Det var lite svårt att komma in i det, det är en lite annan kultur, men roligt att ha testat på. Det var en bra nivå, säger Andersen. 

Amalie Andersen har också varit bofast i det danska landslaget. Hon har gjort totalt åtta VM-turneringar och ett OS och blir därmed det mest meriterade nyförvärvet i årets Rögle-trupp. 

– Jag tror att jag kan vara en spelare som bidrar med erfarenhet. Det är ett ganska ungt lag. Jag är back, men jag gillar att vara offensiv och har även spelat forward under två säsonger i college. Jag har lite av den delen i mitt spel också, säger Andersen.

På tisdagen gör hon sitt första pass med nya laget och påbörjar samtidigt förberedelserna för helgens historiska premiär då Rögle möter Malmö i Catena Arena(16.00).

– Det känns jättekul. Jag tror det blir bra. Jag är spänd inför det. Men jag har hört att det blir en stormatch med mycket folk. Det ska bli roligt att vara en del av det och en del av historien. Jag är taggad, säger Andersen. 

Hoppborg utanför arenanAnsiktsmålning i Kids CornerChris Abbott grillar
Herrlaget finns på platsItaliensk buffé i restaurangenKonståkning och paushockey

Var med och fira den historiska premiärdagen. Säkra din och din familjs plats i arenan innan det är för sent. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app