Italienkollen: "Roligt att spela igen"

Publicerad: 2023-08-19
RBK HERR
Kemin finns med tidigare kedjekamraterna och tydliga framsteg görs i försvarsspelet. Efter första matchen för säsongen menar forwarden Daniel Zaar att det finns bra saker att bygga på.

– Det fanns stunder där vi gjorde som vi kommit överens om och löser situationer på ett bra sätt

Efter 1-3-förlusten mot schweiziska Davos under fredagskvällen laddade Rögle om för tredje pris i Dolomiten Cup på söndagen. Ett lättare ispass senare summerade forwarden Daniel Zaar gårdagen på det här sättet.

– Det var en typisk första match, vi växer in lite i mittperioden. Men det var första för säsongen, det tar alltid lite tid att komma in i tajming, i spelet och i matchsituationer. Hur mycket man än tränar så är det inte samma sak, säger Zaar.

För Rögle väntar match om tredje pris i turneringen. Motståndare blir antingen tyska Augsburger eller tjeckiska Pardubice (matchens spelas 15.45 och sänds på HD/Expressen). 

Daniel Zaar var tillbaka i en spännande och bekant omgivning i den här första träningsmatchen. Precis som för tre säsonger sedan spelade han med Dennis Everberg och nygamla Simon Ryfors. En kedja som redan nu trivs väldigt bra ihop - men som ändå har mycket att jobba på.

– Vi har sagt till varandra att vi måste ha tålamod. Dels var det längesedan vi spelade ihop och dels var det första matchen. Det är sällan det stämmer då. Men vi har kemi, på träningarna har vi kommit in i det mer och mer och hittar varandra. Det ska nog kunna bli riktigt bra, menar forwarden. 

Under inledningen av den här försäsongen har det största fokuset för Rögle-truppen varit spelet i egen zon och hur man med kontroll ska ta sig framåt i banan. Daniel Zaar menar att laget redan nu tagit steg i det här justerade spelsättet, och ser fram emot ytterligare framsteg  i söndagens match. 

– Det fanns stunder där vi gjorde som vi kommit överens om och löser situationer på ett bra sätt. Jag tror att det är bra att fokusera på försvaret nu. Det är grunden till allting så jag gillar att vi fokuerar på det just nu. 

Lägret i Italien är inte bara ett sätt att komma  ihop på isen, utan också utanför. Förutom träningar och matcher har laget också kunnat umgås och göra en del olika aktiviteter. En hajk i bergen, god mat och middagar är bara några av aktiviteterna som de grönvita spelarna har gjort tillsammans på sin lediga tid. 

– Det är en fantastisk miljö och omgivning här. Vi försöker att njuta av det. Vi har varit iväg på lite olika stället vilket har varit roligt. Ispassen är snarlika hemma, men såklart roligt att komma med matchandet igen, avslutar forwarden. 


Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app