Jonsson sköt tre poäng till Rögle

Publicerad: 2023-10-21
RBK HERR
Samuel Jonsson gjorde sitt första mål för säsongen och Rögle kunde besegra Timrå med 2-1 hemma i Catena Arena på lördagseftermiddagen.

Efter tre raka förluster hoppade Rögle upp på vinnarspåret igen inför 6136 åskådare i Catena Arena. Rögle vann med uddamålet och tog sin femte seger av sex möjliga på hemmaplan den här säsongen. 

Linus Sandin och Samuel Jonsson gjorde mål, Adam Tambellini två assist. Petr Kvaca vaktade Rögles mål och gjorde 23 räddningar.

– Det var skönt, matchen stod och vägde. Jag har haft ganska många bra lägen och skaffat ganska många bra lägen, så det var skönt att nyttja det lite också, säger Samuel Jonsson. 

Efter en mållös förstaperiod, där Rögle hade chanser att ta ledningen i både fem-mot-tre och fem-mot-fyra, trillade puckarna istället in i de andra.

Sandin gav Rögle ledningen i numerärt överläge efter 10:30 framspelad i slottet av Tambellini. Målet var Sandins fjärde för säsongen. 

Det dröjde inte länge förrän gästerna kvitterade till 1-1. Med klockan på 11:48 hittade Olli Juolevi rätt från blålinjen och utjämnade matchen bakom en skymd Kvaca. 

Bara 13 sekunder senare gjorde Rögle 2-1. Den här gången genom Samuel Jonsson, som från vänster tekningscirkel i anfallszon hittade nätmaskorna för första gången den här säsongen. 

– Det var viktigt att vi får tag i momentum direkt och viktigt att gå pucken djupt direkt. På något sätt fick jag och Tambo en tvåetta. Han la över den till mig och sen var det bara att stänka dit den, säger Jonsson. 

Jonssons mål blev avgörande. Den tredje perioden slutade nämligen mållös och Rögle tog viktiga poäng i SHL-tabellen. 

– Vi har en del att jobba på, men den det är defensiven som vi satt störst fokus på sedan förra matchen. Släpper man in ett mål på hemmaplan så vinner man många hockeymatcher. Det tycker jag vi gör bra. Petr är fantastisk i målet också, och räddar oss när vi behöver det. Det var en solid insats, konstaterar Jonsson. 

Inför den tredje perioden tvingades Linus Sandin bryta matchen, det fanns ingen uppdatering att ge efteråt. Sandins frånvaro gjorde att 17-årige Simon Zether fick hoppa in och göra sina första byten i SHL. 

Peter Ekholm
Huvudpartners
Statistikleverantör app